hr | en
Prethodna 1 3 4 5 870 871 872


Završni koncert Smotre gudača i gitarista 2017.

Završni koncert Smotre gudača i gitarista 2017. održat će se u utorak, 28. ožujka 2017. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.


'Don Carlo' Giuseppea Verdija premijerno u zagrebačkom HNK-u

Opera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu kao svoju sljedeću premijeru najavljuje za ponedjeljak, 10. travnja, veličanstvenu operu "Don Carlo" Giuseppea Verdija, jednu od najviše uprizoravanih opera koju u središnjem nacionalnom teatru postavlja njemački redatelj Derek Gimpel, dok će premijerom ravnati istaknuti talijanski dirigent Elio Boncampagni.


Prihvaćen program 63. Splitskog ljeta

Na sjednici Festivalskog vijeća Splitskog ljeta, održanoj danas, 20. ožujka 2017. u Plavom salonu HNK Split, prihvaćen je program ovogodišnjeg Splitskog ljeta. 63. izdanje legendarnog festivala bit će održano u Splitu u tradicionalnom terminu od 14. srpnja do 14. kolovoza. Festival će otvoriti premijera opere „Seviljski brijač“ G. Rossinija u izvedbi Opere splitskog HNK, pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i u režiji Krešimira Dolenčića. Od opernih repriza bit će izvedene „Turandot“ G. Puccinija, „Aida“ G. Verdija te, tradicionalno, „Ero s onoga svijeta“ u Vrlici


Panonska filharmonija u Zagreb

Nakon što je prošle godine Zagrebačka filharmonija ostvarila vrijedno gostovanje u domu Panonske filharmonije, Pečuhu, u sklopu međunarodne kulturne suradnje orkestara iz Pečuha i Zagreba; ove će godine, točnije 24.ožujka 2017. godine u 19.30 sati u sklopu Plavog ciklusa Zagrebačke filharmonije, Panonska filharmonija uzvratiti posjet.


Šesti koncert četvrte MIMO sezone

Šesti koncert četvrte MIMO sezone održat će se 2. travnja u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija te live videostreaming.


U ozračju tambure... Mariachi Los Caballeros & Tamburaški orkestar HRT-a

U nedjelju, 26. ožujka u 20 sati, u studijuZvonimir Bajsić održat će se sljedeći koncert iz ciklusa U ozračju tambure Tamburaškog orkestra HRT-a. Gost koncerta sastav Mariachi Los Caballeros.


Koncert profesora Glazbene škole Karlovac

U srijedu, 22. ožujka 2017. u Zorinu domu u Karlovcu koncert pod nazivom "Francuski poljubac" održat će profesori Glazbene škole Karlovac.


Jazz koncert - Jazz Point Novi Zagreb

U petak, 24. ožujka 2017. u 20 sati Centru za kulturu Novi Zagreb održat će se Jazz koncert pod nazivom "Jazz Point Novi Zagreb". Nastupa Darko Jurković Charlie – gitara - koji će izvesti vlastite skladbe. Ulaz na koncert je slobodan.


Ciklus koncerata nedjeljom u zagrebačkom HNK - Alisios camerata

U nedjelju, 26. ožujka 2017. u 11.00 sati, Ciklus koncerata nedjeljom nastavlja se nastupom glazbenoga ansambla Alisios camerata, u sastavu Vlatka Peljhan na violini, Davorin Brozić na klarinetu i Mia Elezović uz klavir. Ciklus je zamišljen kao zajednički projekt Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Udruge hrvatskih trombonista i tubista Busina, a održava je jedanputa mjesečno nedjeljom u foyeru Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.


Koncert Antuna Ivića u Dubravi

Koncert mladog pijanista Antuna Ivića održat će se u subotu, 25. ožujka 2017. u 19 sati u zagrebačkoj Dubravi u organizaciji Narodnog sveučilišta.Prethodna 1 3 4 5 870 871 872