hr | en
Prethodna 1 3 4 5 1028 1029 1030


Obilježavanje 100. obljetnice rođenja prof. Ladislava Šabana

U petak, 14. prosinca 2018. u 12 sati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (soba 326) obilježit će se 100. obljetnica rođenja prof. Ladislava Šabana (1918. - 1985.).


Božićna turneja Ansambla LADO

Svoju tradicionalnu božićnu turneju, Ansambl LADO započet će 13. prosinca u Crkvi sv. Blaža u Zagrebu, nakon čega će posjetiti Novsku, Prelog i Varaždin.


Orijentalna glazbala akademskog kipara Stipana Kujundžića

Izložba 'Stipan Kujundžić – orijentalna glazbala' obuhvaća rezultate višegodišnjih istraživanja daleke i blisko istočnjačke narodne glazbene baštine i gudalačkih instrumenata, jednako kao i takvih glazbala u regiji. Prigodom otvorenja izložbe, 17. prosinca u 19 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu, autor Stipan Kujundžić i lutnjist Igor Paro izvest će nekoliko improvizacija na glazbalima.


CD "Mir, zlato, tamjan" Zbora HRT-a

U subotu, 15. prosinca u 12 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu bit će predstavljen nosač zvuka "Mir, zlato, tamjan" Zbora Hrvatske radiotelevizije.


Jedan od najcjenjenijih violinsta današnjice Sergej Krylov u Majstorskom ciklusu

Koncert Simfonijskog orkestra HRT-a iz Majstorskog ciklusa, održat će se u četvrtak, 13. prosinca u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. U Majstorski ciklus stiže Sergej Krylov, umjetnik školovan na Moskovskome državnom konzervatoriju, prema mišljenju Mstislava Rostropoviča jedan od pet najboljih violinista svijeta.


Koncert Hrvatskog baroknog ansambla - "In memoriam Saša Britvić"

Treći koncert sezone Hrvatskog baroknog ansambla održat će se u nedjelju 16. prosinca 2018. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Na programu je izvedba velebne Mise u h-molu J. S. Bacha koju će HRBA posvetiti dirigentu, prijatelju i osnivaču Ansambla, Saši Britviću.


Rezultati natječaja ElectroCRo

Rezultati natječaja za potporu glazbenih manifestacija, projekata i glazbenog stvaralaštva s područja klupske elektroničke glazbe u 2019. godini – Natječaj ElectroCro Hrvatskog društva skladatelja.


Preminuo ugledni glazbeni umjetnik Prerad Detiček

U Zagrebu je u 88. godini preminuo ugledni pedagog i hornist Prerad Detiček.


Oda-birano predstavlja novu premijeru "Priča o zvonu" autorice Lade Duraković - utorak 11. 12. u 18.15 na HR1

Ciklus Oda-birano predstavlja novu premijeru "Priča o zvonu", dokumentarnu istragu u kojoj autorica muzikologinja Lada Duraković otkriva put pronalaska zvona koje je pripadalo nekadašnjoj (a danas nepostojećoj) crkvi svetog Tome u Puli.


Obilježavanje 70. obljetnice smrti Franje Dugana

Ove se godine u prosincu navršava 70. obljetnica smrti Franje Dugana starijeg (Krapinica kraj Zlatara, 11. rujna 1874. – Zagreb, 12. prosinca 1948.), istaknutoga hrvatskog orguljaša, skladatelja, pedagoga i glazbenoga pisca, te dugogodišnjeg nastavnika i rektora Muzičke akademije u Zagrebu. Na mjestu orguljaša zagrebačke katedrale proveo je 50 godina. Tom prigodom organizirano je više događanja:Prethodna 1 3 4 5 1028 1029 1030