hr | en
Prethodna 1 3 4 5 927 928 929


Hrvatska glasovirska glazba u Španjolskoj

U četvrtak 26. listopada u Madridu će se održati konferencija i koncert na kojem će istaknuti hrvatski pijanistički duo D&B koji čini bračni i umjetnički par Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek predstaviti djela hrvatskih skladatelja za glasovir solo i glasovir četveroručno. Organizatori ovog događaja su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Španjolskoj i Centro Cultural Los Pinos - Alcorcón, a bit će predstavljena i izvedena djela Luke Sorkočevića, Blagoja Berse, Franje Dugana, Svetislava Stančića, Dore Pejačević, Borisa Papandopula, Brune Vlaheka i Alfija Kabilja.


Ludwig van Beethoven - 32 sonate svira Karlo Hubak

U subotu 21. listopada 2017. u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda pijanist Karlo Hubak svira petu večer svojeg ciklusa 32 klavirske sonate L. van Beethovena.


Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti - mini turneja

Violinist Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti, istinski glazbeni alkemičari, ponovno zajednički nastupaju od 25. do 28. listopada u mini-turneji od tri koncerta u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji. Stefan će svirati na Guadagninijevoj violini iz 1783. godine.


Dvije premijere u zagrebačkoj Operi u pet dana

Opera Hrvatskoga narodnog Kazališta u Zagrebu pripremila je uzbudljivu novu sezonu u kojoj nastavlja postavljati najbolja djela domaćega opernog stvaralaštva, ali i predstavljati suvremene opere kojima će se Zagreb dodatno pozicionirati kao nezaobilazno mjesto na opernoj karti Europe.


"Zvuci orgulja zagrebačke katedrale" - Peter Schmidt i Milan Hibšer

U sklopu ciklusa "Zvuci orgulja zagrebačke katedrale" koncert će održati bariton Peter Schmidt uz orguljašku pratnju Milana Hibšera, u nedjelju 22. listopada u 16.45.


Premijera opere 'La Boheme' u riječkome HNK-u 23. listopada

Opera Giacoma Puccinija 'La Boheme' premijerno će se izvesti u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci 23. listopada u režiji Fabrizija Melana, izvedbom će dirigirati Ville Matvejeff a u glavnim ulogama nastupit će Anamarija Knego i Aljaž Farasin, najavljeno je na konferenciji za novinare u srijedu.


24. susret hrvatskih folklornih ansambala - drugi dio u Sisku...

U sklopu 24. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, 320 folkloraša unutar 7 hrvatskih ansambla i skupina oduševile su publiku u Čakovcu, a ove subote (21. 10.) na rasporedu je drugi dio 24. susreta u Rafinerijskom domu u Sisku s početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan.


Autorski koncert Ive Josipovića

Hrvatsko društvo skladatelja i Cantus sa zadovoljstvom pozivaju na autorski koncert Ive Josipovića u povodu 60. rođendana u četvrtak, 26. listopada 2017. u 20 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu. Ulaz je slobodan.


U ozračju tambure: Alfi Kabiljo – autorska večer

Prvi koncert ove sezone iz ciklusa U ozračju tambure Tamburaškog orkestra HRT-a, održat će se u nedjelju 22. listopada u studiju Zvonimir Bajsić (HRT), s početkom u 20 sati.


Sfumato - Zborske skladbe Petra Iljiča Čajkovskog

Koncert Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato održat će se u utorak 24. listopada u Hrvatskom glazbenom zavodu u 20 sati. Program je u cijelosti posvećen zborskoj glazbi iz pera Petra Iljiča Čajkovskog, a Zbor HRT-a nastupit će pod vodstvom novog šefa dirigenta maestra Tomislava Fačinija.Prethodna 1 3 4 5 927 928 929