hr | en
Prethodna 1 3 4 5 1060 1061 1062


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 23. do 28. travnja 2019.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 23. do 28. travnja 2019.


"Glasovi u potrazi za čovjekom" na Muzičkoj akademiji

Koncert pod naslovom "Glasovi u potrazi za čovjekom" održat će se u četvrtak, 18. travnja 2019. godine u 19.30 u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije. Na koncertu će nastupiti ASMANGU - Ansambl studenata Muzičke akademije za novu glazbu. Mentor i dirigent ansambla je red. prof. art. Berislav Šipuš. Ulaz na koncert je slobodan.


Uskrsni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV uz gostovanje Zbora Muzičke akademije

Uskrsni koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV uz gostovanje Zbora Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu održat će se u petak 26. travnja 2019. u 19 sati u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Ulaz je slobodan.


U Osijeku održan Šesti međunarodni simpozij glazbenih pedagoga

Od 11. do 13. travnja 2019. godine u Osijeku je održan šesti po redu Međunarodni simpozij glazbenih pedagoga. Simpozij je okupio 140 glazbenih pedagoga, znanstvenika i praktičara koji svojim istraživanjima, inovacijama i praktičnim prijedlozima nastoje unaprijediti glazbeno-pedagošku teoriju i praksu. Sudionici su ove godine došli iz 14 različitih zemalja - Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Engleske, Francuske, Mađarske, Makedonije, Meksika, Poljske, Portugala, SAD-a, Slovenije i Srbije te s 19 različitih sveučilišta.


Moje pjesme, moje molitve – fra Miroslav Petrac

Gost tribine „Moje pjesme, moje molitve“ Hrvatskog društva skladatelja koja će se održati na Veliku srijedu, 17. travnja u 18 sati u Dvorani HDS-a je kantautor fra Miroslav Petrac koji se glazbom bavi dugi niz godina.


Oda-birano: Judita u Parizu, utorak HR1 u 18.15

U ciklusu Oda-birano ponovno donosimo dokumentarno-glazbenu priču "Judita u Parizu" u kojoj autorica Iva Lovrec Štefanović istražuje kako je "Judita" Marka Marulića u pariškoj radionici muzikologinje Katarine Livljanić ostvarena kao novo glazbeno-scensko djelo, koje će u prigodi svečanog otvaranja obnovljenog Hvarskog kazališta 02.05. biti izvedeno na toj pozornici uz izravni radijski i televizijski prijenos HRT-a.


Završni koncert Pasionske baštine

U srijedu, 17. travnja 2019. koncertom trija Draclin - Vilibić - Javora zaključit će se ovogodišnje, 28. izdanje festivala Pasionska baština. Koncert će se održati u crkvi sv. Katarine u Zagrebu u 20 sati.


Predavanje: "Franz von Suppè i Zadar"

Povodom 200. obljetnice rođenja najznačajnijeg predstavnika bečke operete, skladatelja i dirigenta Franz von Suppea (1819.-1895.), Državni arhiv u Zadru organizira javno predavanje muzikologinje dr. sc. Katice Burić Ćenan: "Franz von Suppè i Zadar - uz 200. obljetnicu rođenja najznačajnijeg predstavnika bečke operete". . Predavanje će se održati u utorak, 16. travnja u 19 sati, u Čitaonici Državnog arhiva u Zadru, Ruđera Boškovića 1(3.kat). Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.


Koncert Gudačkog kvarteta Rucner i gostiju

Koncert iz 17. sezone ciklusa Četiri godišnja doba Gudačkog kvarteta Rucner održat će se u utorak, 16. travnja 2019. u 20 sati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Gošće su Martina Jembrišak, harmonika i Francesca D'Odorico, flauta.


Svečani donatorski gala koncert za Hrvatski glazbeni zavod

Svečani donatorski gala koncert za Hrvatski glazbeni zavod održat će se u petak, 26. travnja u 20:00 sati, pod pokroviteljstvom ministrice kulture dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, u produkciji Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskog glazbenog zavoda te pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista i 24 sata.Prethodna 1 3 4 5 1060 1061 1062