hr | en
Prethodna 1 3 4 5 962 963 964


U ozračju tambure: Pjesme našem gradu

Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a iz ciklusa U ozračju tambure, održat će se u nedjelju 25. veljače 2018. u studiju Zvonimir Bajsić (HRT), u 20 sati.


Predstavljanje albuma Andrija Konc (1914. - 1945.): Portret jednog tenora

Predstavljanje albuma Andrija Konc (1914. - 1945.): Portret jednog tenora održat će se u četvrtak 22. veljače 2018. u 12 sati u dvorani Hrvatskog društva skladatelja.


Uspješna europska turneja Splitskog gitarističkog kvarteta

Splitski gitaristički kvartet nedavno se vratio s europske turneje u sklopu koje je održao koncerte u Luksemburgu, Španjolskoj i Bugarskoj. Bila je to treća europska turneja ovog nagrađivanog komornog sastava koji djeluje kontinuirano od jeseni 2010. godine.


Dodjela Nagrade Status

Ovogodišnja, 22. dodjela Nagrade Status Hrvatske glazbene unije održat će se u Zagrebu, 28. veljače s početkom u 20 sati u klubu Johann Franck.


Helena Skljarov dobitnica stipendije “Rudolf i Margita Matz”

Predsjedništvo Hrvatskog društva skladatelja, na prijedlog stručnog povjerenstva, donijelo je odluku da se stipendija fonda „Rudolf i Margita Matz“ za 2018. godinu dodijeli Heleni Skljarov.


Istaknuta norveška trubačica Tine Thing Helseth i Zagrebačka filharmonija

Zagrebačka filharmonija svoj sljedeći koncert, u petak 23. veljače, najavljuje kao mamac za sve glazbene sladokusce, kada će orkestrom ravnati istaknuti talijanski dirigent Pier Carlo Orizio a tom prilikom u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog zagrebačkoj će se publici predstaviti jedna od malobrojnih trubačica u svijetu, Norvežanka Tine Thing Helseth.


Vrhunci romantizma u Majstorskom ciklusu

U četvrtak, 22. veljače, šef-dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a, Enrico Dindo, dirigentski prepustit će maestru Danielu Kawki. Enrico Dindo će pak nastupiti kao solist u glasovitom Koncertu za violončelo i orkestar Antonína Dvořáka. Program u Lisinskom počinje u 19.30 sati.


Praizvedba baletne opere Mirka Krstičevića "Atlantida: Legenda o Dan'zoru"

Ansambli Hrvatskog narodnog kazališta Split praizvest će 3. ožujka 2018. baletnu operu Mirka Krstičevića 'Atlantida:Legenda o Dan'zoru'. Orkestrom Opere HNK Split i solistima ravnat će maestro Alan Bjelinski, predstavu režira Goran Golovko, a koreograf je Igor Kirov. Naslovnu ulogu Dan'zora tumači tenor Bože Jurić Pešić, a u ostalim solističkim ulogama nastupit će pjevači Božo Župić, Marko Lasić, Antonija Teskera, Mate Akrap, Vinko Maroević i Špiro Boban, te baletani Artjom Žusov i Ivan Boiko.


Novi album dvojca HR Electro i Ansambla LADO u izdanju Aquarius Recordsa

LADO Electro 2.0. Memorabilum - Singl Ljeljo objavljen početkom veljače, najavio je dvostruki nosač zvuka LADO Electro 2.0. Memorabilum u kojem su savršeno ukomponirane elektronička i tradicijska glazba.


Poziv na sudjelovanje - 11. Međunarodni simpozij "Muzika u društvu"

Muzikološko društvo Federacije Bosne i Hercegovine i Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu organizuju 11. Međunarodni simpozij "Muzika u društvu" koji će se održati od 25. do 27. 10. 2018. Programski odbor poziva sve zainteresirane da do 31. ožujka 2018. prijave svoje radove koji će biti organizirani prema ponuđenim područjima i temama.Prethodna 1 3 4 5 962 963 964