hr | en
Prethodna 1 3 4 5 993 994 995


Oproštajni koncert primadone Mirelle Katarinčić Toić

Oproštajni koncert primadone Mirelle Katarinčić Toić, pred odlazak u mirovinu nakon bogate i uspješne karijere, održat će se u srijedu, 20. lipnja 2018. s početkom u 19.30 sati u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.


Oda-birano: "Ponavljanje" iz serijala "Slušateljska služba" BBC-ja - ekskluzivno 26. 06. na HR1 u 18.15

U ciklusu Oda-birano ekskluzivno predstavljamo "Listening Service", ciklus iz BBC-jeve produkcije. Karizmatični voditelj Tom Service u nizu emisija namjerno višeznačnoga naslova – koji može biti i "Slušateljska služba" i "Slušajući Servicea" – odabrane teme oprimjeruje ulomcima različitih i raznolikih vrsta glazbe. Epizoda "Ponavljanje" iz 2016. godine postavlja pitanja zašto je glazbi potrebno ponavljanje i je li doslovno ponavljanje uopće moguće, a odgovore dopunjuje glazbom u rasponu od Beethovena i Schuberta sve do Beyoncé i Nine Simone.


Nedjeljni koncert u Zagrebačkoj katedrali

U nedjelju 24. lipnja 2018., u Zagrebačkoj katedrali u sklopu ciklusa "Zvuci orgulja zagrebačke katedrale" u 17 sati nastupit će orguljaš Božidar Ljubenko.


Posljednji koncert iz Ciklusa Lesić / Svjetski dan Glazbe

Posljednji koncert iz Ciklusa Lesić održat će se u četvrtak, 21. lipnja 2018. u 20 sati, na Svjetski dan glazbe, u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita. Ulaz je slobodan. Nastupit će Neol Dožić, klasična harmonika i Zadarski kvartet klarineta.


Zagreb Classic!

Od ove srijede 20.6. - treći puta zaredom! - na jednoj od najljepših pozornica grada Zagreba, ne propustite veliki open-air festival, još bogatiji Zagreb Classic!


Vidarica - koncert braće Teofilović i Miroslava Tadića u Zadru

Koncertnu sezonu 2017./18. u organizaciji Koncertnog ureda Zadar zaključit će braća Teofilović i Miroslav Tadić, gitara, a sve u povodu Svjetskog dana glazbe... Na programu su tradicijske pjesme s balkanskog područja.


29. Susret hrvatskih plesnih ansambala

Hrvatski sabor kulture i ove godine u Velikoj Gorici organizira 29. Susret hrvatskih plesnih ansambala 23. I 24. 6. 2018. u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Time ujedno obilježava i 70. obljetnicu svog djelovanja. Suorganizatori Susreta su već tradicionalno Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica a u okviru programa plesne skupine predstavit će se i na vanjskoj pozornici u Parku dr. Franje Tuđmana. Stručno povjerenstvo u sastavu Melita Spahić Bezjak, Sanja Tropp Frühwald i Kornelija Kosanović dodijelit će Nagrade Hrvatskog sabora kulture za najbolju koreografiju, izvedbu i kostim. U nedjelju od 13.00-14.30 u Srednjoj školi Velika Gorica, gošća iz Slovenije, Urša Rupnik vodit će plesnu radionicu pod nazivom "Follow the flow" za sve sudionike. Plesni programi oba dana započinju u 18.30, a vi ste srdačno pozvani!


Klavirski duo D&B nastupa u Dubaiju

Istaknuti hrvatski klavirski duo D&B (Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek) održat će u srijedu 20. lipnja recital u Operi u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati). Izvest će djela za klavir solo i klavirski duo E. Chabriera, C. Saint-Saënsa, C. Debussyja, M. Ravela i M. de Falle, kao i Dore Pejačević, te Vlahekove „Etide-tornjeve“ čiji je posljednji stavak inspiriran upravo tornjem Burj Khalifa u Dubaiju – trenutno najvišom zgradom na svijetu.


Solisti Baleta HNK Split nastupili na baletnoj gala-večeri u Njemačkoj

Solisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split Hazuki Tanase i Aaaron Kok nastupili su 16. lipnja na Benefiz Gala plesnoj večeri u Münster Theater u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija u zapadnoj Njemačkoj. Na baletnoj gala-priredbi čiji je prihod namijenjen za dobrotvorne svrhe izveli su duet iz plesnog komada The Edge u koreografiji Igora Kirova, premijerno izvedenog u HNK Split u svibnju prošle godine.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 18. do 24. lipnja 2018.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 18. do 24. lipnja 2018.Prethodna 1 3 4 5 993 994 995