hr | en
Prethodna 1 3 4 5 999 1000 1001


5. međunarodni orguljski festival Orgulje sv. Marka - Hvalimira Bledšnajder

Peti koncert u sklopu 5. međunarodnog orguljskog festivala Orgulje sv. Marka održat će orguljašica zagrebačke katedrale Hvalimira Bledšnajder u srijedu, 19. rujna 2018. u 19:30 sati


"Grand duo" u Glazbenom salonu Arheološkog muzeja u Zagrebu

Glazbeni salon Arheološkog muzeja (Zagreb, trg Nikole Šubića Zrinskog 19) poziva na koncert koji će se održati u petak, 21. rujna s početkom u 20 sati. Nastupa „Grand Duo“ - Hrvoje Jugović i Michael Tsalka, klavir četveroručno.


Natječaj za Nagradu Stjepan Šulek 2018. za izvedbu skladbe za violinu

Fond Stjepan Šulek objavljuje natječaj za dodjelu nagrade za 2018. godinu za izvedbu skladbe za violinu. Pravo sudjelovanja imaju kandidati - violinisti rođeni poslije 1986. godine. Rok za prijavu je 15. studenoga 2018.


Sergej Rahmanjinov za početak nove sezone ciklusa Sfumato

Prvi ovosezonski koncert Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato, u utorak 25. rujna u Hrvatski glazbeni zavod u 20 sati, donosi izvedbu Liturgije sv. Ivana Zlatoustog Sergeja Rahmanjinova pod ravnanjem mo Tomislava Fačinija. Koncertom se svečano otvara nova koncertna sezona ansambala Hrvatske radiotelevizije.


Nota mog života - Zlatko Stahuljak

Hrvatsko društvo skladatelja i Vojo Šiljak pozivaju na tribinu “Nota mog života” solo violista, pedagoga, glazbenog pisca i organizatora Zlatka Stahuljaka koja će se održati u četvrtak, 20. rujna 2018., s početkom u 18 sati u dvvorani Hrvatskog društva skladatelja.


Cantus Ansambl svira Debussyja

Koncert Cantus Ansambla koji će se održati u nedjelju 23. rujna 2018. u 20 sati u Laubi (Prilaz baruna Filipovića 23A, Zagreb) posvećen je Claudeu Debbussyju povodom 100. obljetnice smrti.


Koncert Klavirskog trija (Župić-Kušan-Matolić)

„Koncertna sezona u Susedgradu“ nastavlja se koncertnom poslasticom klasične glazbe uz Klavirski trio koji čine Marija Župić, klarinet; Petra Kušan, violončelo i Marina Matolić, klavir. Ovaj glazbeni doživljaj upriličit će se u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice u srijedu, 26. rujna 2018. s početkom u 19,30 sati. Ulaz je slobodan!


Zvjezdane godine brodske zborske glazbe

U povodu Dana europske baštine (20. 9. - 10. 10. 2018.) održat će se izložba "Zvjezdane godine brodske zborske glazbe - Mješoviti pjevački zbor RKUD-a Đuro Salaj" i prezentacija "Simbolika dijeljenja baštine. Otvorenje će biti u četvrtak 20. rujna 2018. u 19 sati u Izložbenoj dvorani Muzeja (Starčevićeva 40, Slavonski Brod)


Glazbeni poučak - Rovinj, četvrti koncert

Četvrti koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak, održati će se u srijedu 19. rujna 2018. g. MMC-u Rovinj s početkom u 18 sati.


U pripremi novi nosač zvuka - hrvatske umjetničke solo popijevke na svjetskoj diskografskoj sceni

Ovih dana u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, Nataša Antoniazzo – mezzosopran i Mia Elezović- glasovir snimaju novi nosač zvuka pod nazivom „ Das Kroatische Kunstlied“ u prijevodu „ Hrvatska umjetnička solopopijevka“ koji će izdati njemačka diskografska izdavačka kuća „Bella –Musica Edition – Antes Edition„, a kojoj svjetsku distribuciju čini diskografski gigant Naxos.Prethodna 1 3 4 5 999 1000 1001