hr | en
Prethodna 1 3 4 5 998 999 1000


Međunarodni uspjeh pijanista Lovre Marušića

Jedan od najnadarenijih hrvatskih pijanista mlađe generacije, klijent tvrtke CristoforiumArt za menadžment umjetnika, Lovre Marušić (Omiš, 1992.) u razmaku od samo deset dana osvojio je čak dvije nagrade na međunarodnim natjecanjima u Parizu, Francuska i Portu, Portugal.


20. PagArtFestival – od kamena do zvijezda

20. PagArtFestival održat će se od 31. srpnja do 17. kolovoza 2018. na Patu.


Koncert Kvarteta gitara u Gospiću

Glazbena manifestacija 19. gospićke glazbene večeri završava u nedjelju, 29. srpnja 2018. godine koncertom Kvarteta gitara u sastavu: Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić i Maroje Brčić. Koncert će biti održan u dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ u Gospiću s početkom u 20.30 sati. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan.


Koncert u Novom Vinodolskom

U okviru 8. međunarodnog festivala klasične glazbe Novi Vinodolski, nakon koncerta brazilskog gitariste Jorgea Luiza, u petak 27.07. nastupiti će Duo Tamara Coha Mandić, flauta i Diana Grubišić Ćiković, harfa.


Glazbena komedija Famozna u Splitu

Glazbena komedija Famozna Glumačke družine Histrion, nastala po tekstu Petera Quiltera, u režiji Krešimira Dolenčića s Anjom Šovagović Despot u naslovnoj ulozi gostovat će na 64. Splitskom ljetu izvedbom u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u nedjelju 29. srpnja s početkom u 21 sat. Komedija se temelji na istinitoj priči o astronomskom uspjehu najgore operne pjevačice na svijetu.


U Zagrebu održan Svjetski kongres saksofonista, uz 1500 sudionika i bogati program s preko 400 nastupa i koncerata

Na Svjetskom kongresu saksofonista, uglednoj glazbenoj manifestaciji koja se održava gotovo pedeset godina, prošlog je tjedna u Zagrebu boravilo 1.500 saksofonista iz cijelog svijeta. Tijekom pet dana kongresa, od 10. do 14.srpnja, održano je više od 400 koncerata na različitim lokacijama, a svoje bravurozne izvedbe Zagrebu su darovali i brojna slavna svjetska imena glazbe i saksofona.


"Usnulom statuom" otvorene 43. osorske glazbene večeri

Praizvedbom djela "Usnula statua" ("La Statua dormente") akademika Frane Paraća i izvedbom Njemačkog rekvijema Johannesa Brahmsa, u nedjelju 15. srpnja u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Osoru otvorene su 43. osorske glazbene večeri.


Novi termin izvedbe opere Nabucco u Splitu

Izvedba Verdijeve opere Nabucco, predviđena i najavljena za 16. srpnja održat će se 19. srpnja na Peristilu s početkom u 21 sat. Do ove odgode došlo je zbog bolesti solista. Svi gledatelji s kupljenim ulaznicama s istima mogu ući na predstavu 19. srpnja, a ukoliko im taj termin ne odgovara kupljene ulaznice mogu na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split vratiti ili zamijeniti za neke druge izvedbe 64. Splitskog ljeta.


Tjedan na Bundeku

I ovoga tjedna nastavlja se bogati program Ljetne pozornice Bundek, na kojoj nas očekuje niz novih glazbenih doživljaja. Pridružite nam se stoga na omiljenome zgrebačkom jezeru - osvježite ljeto koncertima na Bundeku!


Gitarastra - 27 godina Međunarodne ljetne škole gitare na Hvaru

I ove je godine Stari Grad domaćin Međunarodne ljetne škole gitare, najobuhvatnije ljetne edukativno–koncertne manifestacije koja se odvija u periodu od 8. do 20. srpnja 2018.



Prethodna 1 3 4 5 998 999 1000