hr | en
Prethodna 1 3 4 5 893 894 895


Bucknell University Choir & Camerata u Crkvi sv. Katarine na Gornjem gradu

Oratorijsko društvo crkve sv. Marka vam sa zadovoljstvom Vas poziva na koncert duhovne glazbe O Sapientia koji će zajedno održati Oratorijski zbor crkve sv. Marka Cantores sancti Marci i Mješoviti pjevački zbor i Camerata Sveučilišta Bucknell u subotu 27. svibnja 2017. u crkvi sv. Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu s početkom u 20:30 sati. Zborom i Cameratom Sveučilišta Bucknell ravnat će dirigentica dr. Beth Willer (uz pratnju Davida Covera za orguljama), a Oratorijskim zborom crkve sv. Marka Jurica Petar Petrač.


Koncert iz ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić -

U subotu, 29. svibnja 2017. u Konkatedrali sv. Petra u Splitu, u okviru 6. ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić, nastupit će mladi orguljaš Nikola Cerovečki.


Budi DIV! - Dan intelektualnog vlasništva za djecu i mlade

Prvi DIV – Dan intelektualnog vlasništva za djecu i mlade održava se u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u utorak, 30 svibnja. Riječ je o interaktivnoj edukaciji djece i mladih o intelektualnom vlasništvu i upravljanju njime koja je nastala u suradnji DZIV-a i Ureda EU za intelektualno vlasništvo. Cilj je djecu i mlade, kroz igru i sadržaje namijenjene njihovom uzrastu (predstava, vido-clipovi, skečevi, dokumentarni film, razgovori s mladim kreativcima i inovatorima) educirati o važnosti kreativnosti i inovativnosti i potencijalu intelektualnog vlasništva te ih potaknuti na stvaranje istoga.


Tjedan u Lisinskom: od 29. svibnja do 4. lipnja 2017.

Pregled događanja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 29. svibnja do 4. lipnja 2017.


Koncerta trija Franolić Jovanović Ćulap

Trio Franolić Jovanović Ćulap održat će koncert u četvrtak 1. lipnja 2017. u 22 sata u klubu Močvara. Izvodit ce kompozicije s nedavno objavljenog albuma Put, ali i neke novije skladbe.


MAG sezona - "Večer lieda" u Splitu

Koncertom sopranistice Helene Mamić i pijanista Mladen Grgića u subotu 27. svibnja nastavlja se MAGsezona, koncertna sezona u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG). Peti koncert ovogodišnje MAGsezone pod nazivom „Večer lieda“ održat će se u Muzeju grada Splita sa početkom u 19 sati uz slobodan ulaz. Na programu su djela majstora 'lieda' Schuberta, Francka, pa i splitskog skladatelja Josipa Hatzea sve do suvremenih skladatelja Schoenberga, Menottia i drugih.


Objavljeni dobitnici 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2016.

Dobitnici Nagrade Vladimir Nazor u kategoriji glazbe su: prof. emeritus Vladimir Kranjčević za životno djelo i pijanist Ruben Dalibaltayan za diskografsko ostvarenje Blagoje Bersa: za klavir.


Koncert na Trgu sv. Marka za Dan grada Zagreba

Dan grada Zagreba ove će godine biti obilježen svečanim koncertom na najstarijem gradskom trgu, trgu Sv. Marka, u subotu, 27. svibnja 2017. godine u 20.30 sati, uz Zagrebačku filharmoniju pod ravnanjem jednog od najvećih dirigenata današnjice, maestra Dmitrija Kitajenka.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 29. svibnja do 4. lipnja 2017.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 29. svibnja do 4. lipnja 2017.


4. Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe u Lisinskom

4. Natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe u organizaciji Zagrebačkog glazbenog podija Centra za kulturu Trešnjevka okupit će u Zagrebu 27. svibnja 2017. pjevače amatere iz cijele Hrvatske. Mali vokalni ansambli, klape i zborovi natjecat će se u vokalnoj prezentaciji hrvatske tradicijske kulture u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog pred publikom i stručnim povjerenstvom koje predvodi Joško Ćaleta. Vrijeme održavanja: od 14 do 21 sat.Prethodna 1 3 4 5 893 894 895