hr | en
Prethodna 1 3 4 5 1040 1041 1042


Javna tribina "Glazba mržnje"

Šesta tribina ciklusa javnih tribina o mržnji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust i Muzičke akademije u Zagrebu održat će se u Koncertnoj dvorani "Blagoje Bersa" Muzičke akademije (Trg Republike Hrvatske 12, Zagreb) u četvrtak 21. veljače 2019. u 19 sati.


Ciklus koncerata kod Dominikanaca - Mario Šincek i Mario Perestegi

U sklopu ciklusa koncerata kod Dominikanaca "Orgulje +" nastupit će trombonist Mario Šincek i orguljaš Mario Perestegi, u nedjelju, 17. veljače 2019. u 20 sati u crkvi Kraljice svete krunice (Trg bl. Augustina Kažotića, Zagreb).


Zagrebačka filharmonija u spomen na maestra Lovru Matačića

Tradicionalni "In memoriam" koncert kojim se orkestar Zagrebačke filharmonije svake godine prisjeća svog dugogodišnjeg šefa dirigenta Lovre von Matačića održat će se u petak 15. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog a kao posebna gošća najavljena je francusko-ruska violinistica Alexandra Soumm.


Izložba o Vatroslavu Lisinskom u Gradskoj knjižnici

Otvorenje izložbe "Vatroslav Lisinski" uz 200. obljetnicu rođenja i 165. obljetnicu smrti, održat će se u utorak, 19. veljače 2019. u 12 sati u auli Gradske knjižnice (Starčevićev trg 6, Zagreb). Na otvorenju će govoriti dr. sc. Vjera Katalinić, i Igor Mladinić, autor izložbe.


Ciklus Sfumato donosi najljepše zborske skladbe stvarane na obalama Dunava

Koncert Zbora HRT-a iz ciklusa Sfumato održat će se u utorak 19. veljače 2019. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu.


Koncert i promocija CD albuma Anđelka i Martina Krpana - Lorenzo & Simione

Koncert i promocija nosača zvuka "Lorenzo & Simione" na kojem Anđelko i Martin Krpan predstavljaju hrvatsku glazbu za violinu održat će se u srijedu 20. veljače 2019. u 18 sati u Glazbenom salonu Arheološkog muzeja (Trg Nikole Šubića Zrinskog 19, Zagreb). Izdanje će predstaviti muzikologinja Gordana Krpan, skladatelj Nenad Firšt i Nikolina Mazalin u ime izdavača, nakladničke kuće Croatia Records.


Riječki "Zajc" dobio dvije nacionalne prvakinje, Kristinu Kolar i Oliveru Baljak!

Odlukom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, riječki je HNK Ivana pl. Zajca dobio dvije nacionalne prvakinje – Oliveru Baljak i Kristinu Kolar. Zahvaljujući njihovom iznimnom umjetničkom djelovanju i postignućima, dosadašnjim je istaknutim prvakinjama riječkog „Zajca“ tako dodijeljen najviši status u hrvatskom kazalištu, Oliveri Baljak za dramu, a Kristini Kolar za operu.


Tjedan u Glazbenom zavodu: od 18. do 24. veljače 2019.

Pregled događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu od 18. do 24. veljače 2019.


Drago Diklić i Tamburaški orkestar HRT-a u ozračju tambure - poziv na koncert

Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a iz ciklusa U ozračju tambure, održat će se u nedjelju 17. veljače 2019. u studiju Zvonimir Bajsić (HRT), u 20 sati.


Europska etiketa kvalitete za dva festivala Glazbene mladeži Split

Glazbena mladež Split nagrađena je etiketom kvalitete EFFE 2019./2020. (Europe for Festivals, Festivals for Europe) kojom Europska asocijacija festivala (European Festivals Association) jamči kvalitetu sadržaja.Prethodna 1 3 4 5 1040 1041 1042