hr | en

13. Novigrad Cittanova Music Nights

Objavljeno: 2007-06-12

Ovogodišnji 13. po redu festival Novigrad Cittanova Music Nights održat će se od 13. do 14. srpnja na Velikom trgu u Novigradu. Organizator festivala je udruga ARTEFACTORI iz Rijeke.


Umjetnički direktor festivala je Tamara Obrovac, a izvršni producent Vlado Gašparović, dir. Koncertne agencije GIS. Ovaj tim ponovno je uspio složiti vrhunski program sastavljen od domaćih i inozemnih snaga.
 
Festival u petak 13. srpnja otvara Zoran Predin, kantautor i tekstopisac istančanog osjećaja za riječi i melodiju, ovoga puta pojačan grupom Žive legende. Grupa je po Predinovim riječima sklop po različitim kriterijima legendarnih glazbenika.
 
Slijedi Al Di Meola, već dva i pol desetljeća poznat diljem svijeta kao jedan od najcjenjenijih gitarskih virtuoza suvremenog jazza. U Novigrad dolazi uz pratnju Midsummer Night Quarteta.  
 
Drugi dan Novigrad Cittanova Music Nightsa započinje "domaćicom" samog festivala Tamarom Obrovac i njezinim novim projektom Transhistria Electric. Tamara je poznata po svojim interpretacijama prožetim spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću, a za Transhistria Electric sama kaže da je to "novi projekt cice pjevačice u klimakteriju koja misli da je opet mlada".   
 
Posljednji će na festivalu nastupiti Don Byron sa Junior Walker Projectom. Iako originalno smatran jazz glazbenikom, stilski vrlo pustolovan, Byron kao klarinetist, saksofonist, skladatelj, aranžer i kritičar društva redefinira svaki žanr glazbe koju svira.
 
Oba dana nakon koncerata zabava se nastavlja iza ponoći na Beach After Partyima.
xxxx
 
Voditelji programa su i ove godine Tamara Obravac i kantautor Dražen Turina Šajeta.
 
Ulazi na sve koncerte su potpuno besplatni.
 
Novigrad Cittanova Music Nights tradicionalno podupiru Grad Novigrad i Turistička zajednica Grada Novigrada.
 
Više informacija o manifestaciji na www.nc-musicnights.com.hr.

Nazad