hr | en

18. Ljeto na Strossu

Objavljeno: 2018-06-12

Kultno Ljeto na Strossu (30. 5. - 2. 9.) ove godine ponudit će oko stotinu večernjih koncerata, osamdesetak predstava za najmlađe posjetitelje, tridesetak likovnih radionica i sve to u prostoru uređenom u stilu Velikog Gatsbya...


 
Ovogodišnju manifestaciju u vizualnom će dijelu okarakterezirati crno-bijeli kolorit i rasplesani stil 20-ih godina prošlog stoljeća. Dizajnom se priziva elegantna, urbana nostalgija charlstona, kubizma, Velikog Gatsbyja, Cotton cluba, a tema će obuhvaćati cijelu šetnicu pod krošnjama kestena. Dizajn Ljeta na Strossu potpisuje akademska slikarica Ljiljana Mihaljević, a u potpunosti će scenografija biti postavljena do 17. lipnja. Oslikavanje instalacije dužinom kamenog zida i oslikavanje klupa odvijat će se tijekom trajanja manifestacije na licu mjesta uz mlade kreativne snage studenata zagrebačke Likovne akademije. Stross je cijelo vrijeme, otvoren za posjetitelje koji pritom imaju priliku svjedočite procesu stvaranja jedne zanimljive umjetničke prostorne kreacije.
 
U pet dana, od 10. do 15. lipnja, redom će koncerte održati: glazbeni sastav Tri Fir koji izvodi irske pjesme, zatim Cherry Hill koji preferira country glazbu, a 12. 6. na pozornici nastupa Rock band ČKD Praha. U srijedu, 13. 6. posjetitelje će zabaviti Oridano Gipsy Jazz Band, a sutradan Royal Garden Dixie Band Zagreb. U petak, 15. 6. pozornica je rezervirana za velikana glazbene scene Jimmya Stanića i Barbaru.
 

Nazad