hr | en

28. festival Jazz.hr/jesen

Objavljeno: 2018-10-11

Ovogodišnji, 28. po redu festival Jazz.hr/jesen bit će održan od 17. do 21. listopada u Jazz i Cabaret klubu Kontesa.


 
Samo Salamon & Howard Levy
 
Gitarist Samo Salamon jedan je od najnadarenijih jazz gitarista čiji je prvi CD “Ornethology” odabran među 1001 najboljih albuma u povijesti jazza. Kao vođa sastava objavio je 23 albuma za ugledne diskografske kuće. Svirao je, snimio i nastupao s jazz zvijezdama kao što su John Scofield, Tim Berne, Paul McCandless, Mark Turner, John Hollenbeck, Nguyen Le, Mark Helias, Dave Binney, Josh Roseman, Donny McCaslin… Howard Levy je najbolji i najinovativniji usni harmonikaš u povijesti jazza koji je izmislio novu tehniku sviranja kromatske usne harmonike. Jedan je od utemeljitelja slavnog sastava Bela Fleck i Flecktones, višestruki dobitnik nagrade Grammy i glazbenik koji svira sa zvijezdama raznih žanrova kao što su Bobby McFerrin, Donald Fagen, Dolly Parton, Paquito D’Rivera, Paul Simon, Rabih Abou-Khalil itd. Kao vođa sastava snimio je dvadesetak albuma, a stotine s drugim glazbenicima. Pridružit će im se udaraljkaš Nino Mureškič, učenik slavnog Glena Veleza. U spoju skladane i improvizirane glazbe trio će predstaviti nove skladbe Howarda Levyja i Samoa Salamona koja su objavljena na njihovom CD-u “Peaks of Light”.
 
 
Radionica Ambrosea Akinmusirea bit će održana u ponedjeljak, 22.10. u 11 sati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ulaz je slobodan, pridružite nam se i naučite majstorske trikove s najboljim svjetskim jazz trubačem!
 
 
Ulaznice za Jazz.hr 
Ulaznice su u prodaji preko Ulaznice.hr on-line i na svim njihovim prodajnim mjestima, na prodajnim mjestima kazališta Komedija i na blagajni kluba Kontesa 1 sat prije koncerta.
 
Cijena ulaznice: 30, 70 i 150 kn
 
* 20 % popusta za učenike, studente, umirovljenike, invalide i članove Jazz kluba Zagreb. Popust se ostvaruje na blagajni.
 
Svi koncerti održavaju se u Jazz i Cabaret klub KONTESA, Augusta Cesarca 2, s početkom u 21:00.

Nazad