hr | en

4. Koncert Jazz ciklusa Lisinski / HDS

Objavljeno: 2006-03-06

Srijeda, 15.3.2006., 20 sati, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog (Mala dvorana), Crossover: Cantus Ensemble Plays Jazz, dirigent: Berislav Šipuš


Cantus, jazzProgram:

Franck Amsallem: Solo
Zoran Šćekić: Muzika za jazz kvintet i komorni ansambl
Antun Tomislav Šaban: Troskok za bas gitaru u komorni sastav
Solist: Tibor Kövesdi; bas gitara

- pauza –

Franck Amsallem: Solo
Berislav Šipuš: un jardin sons la pluie avec un compositeur sans parapluie
Solisti: Franck Amsallem; klavir, Ratko Vojtek; bas klarinet
Franck Amsallem: Place du Temps (praizvedba nove verzije)


Četvrti ovosezonski koncert Jazz ciklusa posvećen je Crossover glazbi, dakle kombinaciji jazza s drugim tradicijama. Djelovanje jazz glazbenika u kontekstu suvremene ozbiljne glazbe svjetski je trend, a niz djela vodećih svjetskih autora koristi se improvizacijskim umijećem jazzista.
Jedini stalni hrvatski ansambl za suvremenu glazbu, Cantus, uz suradnju nekoliko vrsnih jazz glazbenika, izvest će program takvih kombiniranih djela, koja se upravo zbog svoje složene fakture u Hrvatskoj rijetko mogu čuti. Na programu će biti četiri skladbe za jazz soliste u kontekstu komornog sastava, od toga tri iz pera hrvatskih skladatelja mlađe generacije. Prvi put u Zagrebu će se izvesti i atraktivni solo koncert za bas gitaru A.T.Šabana.
Posebni gost koncerta bit će francuski pijanist i skladatelj Franck Amsallem, koji je svojim nastupom na Muzičkom Biennalu 2003. oduševio zagrebačku publiku.
Ovim koncertom otvaraju se Dani frankofonije u Zagrebu.


Cijena ulaznice 70 kn, za đake, studente, umirovljenike i invalide 35 kn. Članovi Jazz kluba «Zagreb» ostvaruju 60 % popusta.

http://www.jazz.hr

Nazad