hr | en

Bring Music Festival

Objavljeno: 2006-07-04

Izmedju 16. i 19. srpnja ove godine održat će se 1. Bring Music Festival u Hvaru, uz sudjelovanje proslavljene hrvatske violončelistice Monike Leskovar i slavnog ruskog pijanističkog virtuoza Borisa Berezovskog.


BRING MUSIC FESTIVAL

GRAD HVAR
(16.07. – 19.07. 2006.)

Nositelji festivala:
MONIKA LESKOVAR
BORIS BEREZOVSKY
GIOVANNI SOLLIMA

Prijatelji festivala i posebni gosti:
Stanley Dodds
Karlo S. Fio
Dorotea Vismara Hoffman
Petrit Ceku
Los Caballeros

Monika LeskovarMeđunarodni glazbeni festival
International music festival
«BRING MUSIC FESTIVAL» nastao je kao plod suradnje i poznanstva s brojnim priznatim domaćim i međunarodnim glazbenim umjetnicima, te će se uz svesrdnu pomoć lokalnih gradskih vlasti i svih prijatelja vrhunske glazbe održati u Gradu Hvaru. Ovogodišnji je festival planiran u ljetnim mjesecima - od 16. do 19. srpnja 2006. godine na različitim lokacijama otoka Hvara, te se stavlja uz bok najjačih relevantnih glazbenih događanja i festivala u Hrvatskoj ovoga ljeta.
Glazbenici dolaze iz Rusije, Italije, SAD-a, Njemačke i Hrvatske – svi su oni afirmirani glazbenici na svjetskoj sceni. Izabrani glazbeni program je šarolik kao i izbor umjetnika. Klavirski Beethoven i Chopin duo, gudački Schubert kvintet, jedan gudački Biber i Purcell, violončelo duo-projekt Giovannija Sollime, Maraisa, Chick Corea i Beatlesa i na kraju «Fiesta» koncert za violončela, gitaru i Mariachi band : …Baroque … Jimmi Hendrix …Mariachi…- za svakoga po nešto. Ne postoji iskustvo glazbe koje je toliko intenzivno poput onoga na festivalima, kao ni toliko intimno poput onoga koje Vam pruža festival komorne glazbe.
Udruga «Classic Hvar» je dobrovoljna organizacija ljubitelja glazbe koji svojom upornošću žele postići ciljeve festivala. Podupire je Ministarstvo kulture RH, Grad Hvar, udruga za unapređivanje glazbene kulture Euterpa, sponzori kao i slušatelji i prijatelji festivala.
Program festivala je pažljivo odabran i sastavljen od djela vrhunskih skladatelja, te kao takav tematski prati lokalnu strategiju razvoja kulturnog turizma. Želja je da festival predstavlja mjesto za razmjenu novih ideja i glazbenih susreta, te na taj način otvara Hrvatsku svijetu i poziva svijet u Hrvatsku.

Monika Leskovar
Predsjednica udruge
Classic Hvar

Nazad