hr | en

Ciklus Mladi zadarski glazbenici - S dalekog istoka i dalekog juga

Objavljeno: 2017-03-20

U četvrtak 23. ožujka 2017. Koncertna sezona Zadar nastavlja se koncertom u ciklusu Mladi zadarski glazbenici. Ciklus čini niz koncerata kroz godinu koji služe kao platforma mladim zadarskim klasičnim glazbenicima za afirmaciju na sceni kroz nastupe u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.


Koncertna sezona Zadar 2016.17.
…jer glazba oplemenjuje!

 
Ciklus Mladi zadarski glazbenici
Četvrtak, 23. ožujka 2017.
Koncertna dvorana braće Bersa u Kneževoj palači, 20:00 h


S dalekog istoka i dalekog juga
Ana LAKIĆ, flauta
Vitor NOAH, gitaraNakon koncerata violistice Helene Pilipović i violončelistice Paole Bralić te trija Nobile u ovoj sezoni, Ciklus se nastavlja nastupom zadarske flautistice Ane Lakić. U Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači ona će nastupiti s brazilskim gitaristom Vitorom Noahom.

Iako ih dijeli cijeli ocean ove mlade glazbenike spojilo je međusobno umjetničko razumijevanje. Ana Lakić stekla je osnovno i srednje glazbeno obrazovanje na zadarskoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa, a zatim je magistrirala flautu na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Vitor Noah rođen je u Goiâniji (Brazil), a visoko obrazovanje iz gitare počeo je u Brazilu i nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama te u Europi.

U svojim mladim životima Ana i Vitor pronašli su se  na Universität für Musik und Darstellende Kunst u Grazu gdje se oboje usavršavaju. S tog raskrižja odlučili su krenuti zajedno u glazbenu priču koja je rezultirala ovim sjajnim duom, oazom njihova kreativnog izražavanja. S programom satkanim od djela skladatelja s dalekog istoka i dalekog juga, točnije iz Latinske Amerike i Japana, (H. Villa-Lobos, Á. Piazzolla, M. Castelnuovo-Tedesco, T. Takemitsu, K. Fukushima), Ana i Vitor obići će svijet te takvim odabirom programa, kao i vlastitim primjerom, pokazati da je glazba, unatoč svojoj različitosti, ovdje da nas spaja.

 

Koncert započinje u 20:00 sati.

Prodaja ulaznica od ponedjeljka 20.3.2017. na Info pultu u Kneževoj palači

od 11 do 13 i 18 do 20 sati.

 

Cijene ulaznica: 30,00 i 20,00 kn
 

Nazad