hr | en

Collegium musicum Fluminense - Glazbena meditacija: Na svetom grobu

Objavljeno: 2006-04-11

Na Veliki petak, 14. travnja 2006. u 19.30 sati u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci riječki barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom Davida Stefanuttija održat će Glazbenu meditaciju


GRAD RIJEKA
ODJEL GRADSKE UPRAVE ZA KULTURU


CRKVA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE
(DUOMO, KOD KOSOG TORNJA)


GLAZBENA MEDITACIJA
«Na Svetom grobu»


COLLEGIUM MUSICUM FLUMINENSE
Riječki barokni ansambl
Branimir Rizoniko, oboa
Tea Grubišić i Eduard Kraljić, violine
Valerya Vashchenko, viola i violina
David Stefanutti, violončelo
Valter Veljak, kontrabas
Roberto Haller, orgulje

Umjetnički ravnatelj
DAVID STEFANUTTI

Program:

G.F.Handel, J.Pachelbel, A.Caldara, A.Vivaldi, J.Haydn

Collegium musicum FluminenseCollegium musicum Fluminense je ansambl za staru glazbu na baroknim glazbalima, osnovan 1987. u Rijeci (Hrvatska).

Od osnutka umjetnički mu je voditelj David Stefanutti, a čine ga akademski glazbenici koji su ujedno članovi kulturno umjetničke udruge Fratellanza pri Zajednici Talijana u Rijeci.

Pored poznatih baroknih majstora Collegium musicum Fluminense izvodi i djela manje poznatih autora kao i djela hrvatskih skladatelja. U interpretaciji ansambl teži spajanju povijesnih činjenica (autentični način izvođenja) i suvremenog umjetničkog pristupa. Suradnjom s pjevačima i solistima nastoji se širiti glazbeni repertoar i ilustrirati živost, raznolikost i izražajnog komorne glazbe od ranog baroka do bečkog klasicizma.

U tijeku svoje kontinuirane i bogate koncertne aktivnosti djelujući u gotovo istom sastavu ansambl je ostvario vrijedne uspjehe kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Nazad