hr | en

Glazbeni poučak - u Rovinju

Objavljeno: 2017-11-14

Šesti i posljednji koncert rovinjskog ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak - održat će se u srijedu 15. studenoga 2017. u 18 sati u rovinjskom MMC-u. Nastupaju Fabio Jurić, violončelo i Chiara Jurić, glasovir.


Violončelo i Dvořák
Sve čari ovog instumenta otkrit ćete kroz djelo istaknutog češkog kompozitora koji je svoj izričaj pronašao u slavenskoj folklornoj glazbi ali i američkoj, kao žitelj Novoga svijeta. Zanimljiva je poveznica između značaja violončela kao instrumenta za Dvořáka i iznimnog doprinosa njegovog Koncerta u h-molu za čelističku literaturu.

Ulaz je slobodan - kao i na svim našim dosadašnjim programima.
Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Izlaganja su dvojezična, prezentacije multimedijalne i događanja interaktivna s publikom. Odabir tema odražava interes mlade publike koju anketiramo nakon svakog koncerta.Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu Bujama i Medulinu,a od 2015. i u Puli. Autorice projekta su članice HDGU-ogranka Pula, Aleksandra Golojka i Nataša Dragun. Umjetnička voditeljica: Aleksandra Golojka.

Organizatori: POU Grada Rovinja  i HDGU-ogranak Pula

Pokrovitelji:     Grad Rovinj - Rovigno
Turistička zajednica Rovinj -Rovigno
Istarska Županija – Upravni odjel za kulturu

Glazbeni Poučak Teorema musicale možete pod tim nazivom pratiti i na Facebooku kao i na stranicama POU-a Grada Rovinja.

Uz zahvale za dugogodišnju odličnu suradnju primite moje srdačne pozdrave,
 

Nazad