hr | en

Glazbeni salon Arheološkog muzeja u Zagrebu poziva na koncert čembaliste Franje Bilića

Objavljeno: 2019-09-11

Glazbeni salon Arheološkog muzeja u Zagrebu poziva na koncert čembaliste Franje Bilića koji će se održati u petak 13. rujna 2019. s početkom u 20 sati.


 
Petak, 13. rujna u 20 sati
 
Franjo BILIĆ, čembalo
 
Program:
 
 J. S. Bach:  Goldberg varijacije
 
 
 
Svojom veličinom i izvanrednom akustikom, Glazbeni salon Arheološkog muzeja idealan je prostor za doživljaj glazbe na nježnim instrumentima, a veličanstveno djelo J.S. Bacha u izvedbi Mladog glazbenika 2018. godine (po izboru Hrvatske glazmbene mladeži) garancija su istinskog kulturnog i umjetničkog doživljaja.
 
Franjo Bilić (Zagreb, 1994) rođen je u obitelji uglednih glazbenika i od najranije mladosti je zaokupljen glazbom. Kao dječak bio je član i solist zborova Krijesnice i Zagrebački dječaci, na Glazbenoj školi Pavao Markovac završio je klavir u klasi prof. Jelice Kuzmin, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu magistrirao je (2018. s magna cum laude) čembalo u klasi prof. Pavla Mašića, a upravo započinje 4. godinu studija dirigiranja u klasi prof. Mladena Tarbuka. Posvećen glazbi i neprekidnom istraživanju usavršavao se u raznim glazbenim područjima kod uglednih glazbenika i pedagoga u domovini i inozemstvu, a za postignute rezultate primio je zavidan broj nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Uz solističke nastupe koncertirao je u raznim komornim sastavima i orkestrima. Nagradu Ivo Vuljević i naslov Mladi glazbenik 2018. godine dobio je upravo za impresivnu izvedbu Bachovih Goldberg varijacija održanu u Maloj dvorani palaće Lisinski 16.4.2018. godine.
 
 
Cijena ulaznice je 30 kn; za učenike, studente i umirovljenike 15 kn

Nazad