hr | en

Gudački kvartet Rucner - Četiri godišnja doba - Ciklus koncerata srijedom

Objavljeno: 2006-04-11

Četvrtu sezonu za redom Gudački kvartet Rucner započinje niz od četiri koncerta pod nazivom Četiri godišnja doba. Prvi koncert - Proljeće - održat će se u srijedu 19. travnja 2006. u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu. Gosti je Zagrebački gitarski trio.


Gudački kvartet Rucner

Sidonija Lebar, violina
Iva Kralj, violina
Dragan Rucner, viola
Snježana Rucner, violončelo

Gost: Zagrebački gitarski trio

Program

Petar Iljič Čajkovski: Andante cantabile iz Gudačkog kvarteta u D-duru op. 11

Boris Papandopulo: Trio sonata za dvije gitare i kontrabas

Marko Ruždjak: Septet za Borisa (praizvedba)

Claude Debussy: Gudački kvartet u g-molu op. 10

kvartet rucnerGudački kvartet Rucner utemeljili su 1998. godine bračni par Snježana i Dragan Rucner (do tada dugogodišnji članovi Gudačkog kvarteta Klima) uz istaknute violiniste i komorne glazbenike Jožu Haluzu i Josipa Novosela. Nastavljajući zagrebačku tradiciju komornog muziciranja njegovanjem klasičnog i suvremenog repertoara svjetskih autora kao i poticanjem suvremenih hrvatskih autora, Kvartet Rucner čini i repertoarni iskorak prema glazbi drugih žanrova o čemu svjedoči i njihova nadasve uspješna suradnja s američkim glazbenikom Peterom Soaevom (bandoneon), s kojim su za tvrtku Jazzette snimili CD Tango Moods s glazbom Astora Piazzolle.
U dosadašnjem su djelovanju članovi Kvarteta Rucner muzicirali u Zagrebu te mnogim gradovima Hrvatske, nastupili su na Muzičkom biennalu Zagreb 2001. te ostvarili turneje u Francuskoj, Švicarskoj, Italiji i Sloveniji.

Nazad