hr | en

Guitar Gala Night

Objavljeno: 2006-07-17

U okviru 12. Zadarskog kazališnog ljeta koje traje od 26. lipnja do 1. kolovoza, održat će se Guitar Gala Night u ponedjeljak 17. srpnja u 21.30 sati u Dvorištu Providurove palače


U okviru Guitar Gala Night koncertirat će Rudi Linka Quartet (USA) te će se od održati koncert pod nazivom Ante Gelo Matija Dedić Project.

Rudi Linka Quartet

RUDY LINKA QUARTET (USA)
Rudy Linka, gitara
Nevio Zaninotto, tenor saksofon
Flantisek Uhlir, kontrabas
Gabriele Centis, udaraljke

Rudy Linka, kojeg kritika smatra jednim od najzanimljivijih New Yorkških glazbenika srednje generacije, odličan je primjer što vrstan solista može postići na polju improvizacije. Uspio je stvoriti u svom glazbenom izričaju sintezu suvremenih američkih trendova i europskog glazbenog konteksta. Tematskoj intuiciji dodaje tipične jazz elemente, energiju, improvizaciju te napore spontanosti koja odlikuje zrele soliste.
U rodnome Pragu diplomirao je klasičnu gitaru, u Stockholmu skladanje, a od sredine osamdesetih , usavršava se u New Yorku (učenik je Jim Halla) te nastupa sa imenima poput: John Abercrombie, Bob Mintzek, George Mraz, Red Mitchell. Čitatelji časopisa "Down Beat" uvrstili su ga 1998. među 10 najboljih sijetskih gitarista.
U Zadru će Linka predstaviti svoj europski kvartet. Radi se o projektu koj se temelji na stalnim izazovima, na mijenjanju uloga u glazbenoj «igri», na radoznalosti i umjetničkoj otvorenosti.
Više informacija na: www.rudylinka.com

ANTE GELO MATIJA DEDIĆ PROJECT (CROATIA)
Matija Dedić, glasovir
Ante Gelo, gitara
Jadran Dučić Ćićo, udaraljke
David Leibnowitz, bas gitara


Matija DedicMatija Dedić jedan je od najboljih europskih jazz klavirista. Stalni je član Boilers Quarteta s kojim je objavio kompakt diskove "Some Blues", "Abstract Lights" i "St. Miles Infirmary" u suradnji s Boškom Petrovićem, te Boilers All Starsa s kojim je snimio album "That's It". Godine 1998. utemeljio je vlastiti trio s kojim redovito nastupa i snima. Objavio je pet samostalnih albuma: "Octopussy", "Mr.K.K.", "Solo/Part 1", "Handwriting" "Tempera". Višestruki je dobitnik nagrade Porin i nagrada Status HGU za najboljeg klavirista.
Godine 2004. izabran je među pet najboljih europskih jazz pijanista u okviru Montreux jazz festivala od strane žirija kojeg su sačinjavali Quincy Jones, Kenny Barron i mnogi drugi jazz glazbenici.


Ante GeloGitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo tijekom karijere nastupao je na brojnim jazz festivalima u Hrvatskoj, te na koncertima u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Italiji, Južnoj Americi i drugim zemljama. Vodi vlastiti Geloland ansambl, stalni je član Amorosi Flashophone Banda, jazz-fusion sastava Combinate i Boilers All Starsa, a surađivao je i s Tamarom Obrovac, Leeom Harperom, Albertom Marsicom, Matijom Dedićem, Gabi Novak, Davidom Gazarovim i brojnim drugim glazbenicima. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju jazz skladbu "Tea For Three", te nagrade Status Hrvatske glazbene unije. Djeluje i kao jazz pedagog.

 

 

12. zadarsko kazalisno ljeto

Nazad