hr | en

Humanitarna božićna priredba Lions kluba Kontesa Nera

Objavljeno: 2015-12-10

Božić je vrijeme čarolija i ostvarenja želja i snova te Vas stoga pozivamo na tradicionalnu božićnu priredbu Lions kluba Kontesa Nera posvećenu Centru za stručnu psihološku pomoć djeci i roditeljima 'Pričaj mi', koja ce se održati u ponedjeljak, 14.1 prosinca 2015. s početkom u 19 sati u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.


 
Izvođači:
ZAGREBAČKI ANSAMBL FLAUTA
CENTAR ZA STRUČNU PSIHOLOŠKU POMOĆ DJECI I RODITELJIMA
TOMISLAV VEIĆ
LOS CABALLEROS
DUBRAVKA ŠEPAROVIĆ
DOMAGOJ DORONTIĆ
RICARDO & FRIENDS

Iz najave za medije

Osnovna zadaća Centra Pričaj mi  je pomaganje djeci koja se nalaze na liječenjuna odjelima onkologije i hematologije u Klaićevojbolnici i njihovim roditeljima, pružanjempsihološkepomoćii pričanjemterapijskih prica djeci, kako bi im olakšalisituaciju u kojoj se trenutno nalaze.

Volonteri iz Centra Pričaj mi volontiraju svakog tjedna cijele godine – i kad su Božić, Nova godina, ljetni praznici – uvijek su  tamo, jer su i djeca uvijek tamo. Ona nemaju godišnji odmor od liječenja, pa ga nemaju niti oni. Reakcije na rad Centra su više nego pozitivne, a najbolje to potvrđuju tri i pol godine neprestanog rada, brojna predstavljanja, predavanja, radionice na različitim skupovima te veliko priznanje struke od profesora Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu prošle godine u obliku godišnje nagrade Vijeća Filozofskog fakulteta Franjo Marković.  

Podržite LC Kontesa Nera akciju, dođitei preporučitepriredbu svojim suradnicima kako bi sesakupilošto više  sredstava za ovu vrijednu akciju. 

Program je vrlo raznolik i  okuplja vrhunske umjetnike s različitih područja djelovanja kako bi zajednički pomogli.

Crvena nit vodilja koja sve sudionike u ovoj prekrasnoj priči povezuje je bajkovnica autorice Ivane Bjelica Vile s flautama inspirirane Zagrebačkim ansamblom flauta, koja kroz devet kratkih priča upoznaje male čitatelje s jednim čarobnim svijetom u kojem su na mjesto nota došle riječi upućene djeci koja žele otkriti što je to ples vila i kakve to mudrosti njihove priče kriju. Predivne ilustracije u bajkovnici napravile su Dara Pantelić i Lorena Matić.

Uz glazbu i bajkovnicu, posjetitelji će uživati u  izložbi  umjetničkih fotografija "Glazba - to su oni" Tomislava Veića. Nasupaju Mariachi Los Caballeros, Dubravka Šeparović - Mušović, Domagoj Dorotić i Zagrebačkiansambl flauta a za dobro raspoloženje nakon koncertapobrinuti će se  Ricardo&friends.

 

Pomozimo zajedno i u duhu Lionizma, uz geslo SLUŽIMO pomozimo svojoj zajednici i onima kojima je pomoć najpotrebnija!


 

Nazad