hr | en

Ivan Živanović član Upravnog odbora IAMIC-a

Objavljeno: 2017-06-16

Urednik u Muzičkom informativnom centru, Ivan Živanović, izabran je za člana Upravnog odbora International Association of Music Information Centres (IAMIC) na godišnjoj skupštini koja se od 9. do 11. lipnja 2017. održala na Cipru.


Od 9. do 11. lipnja 2017. u Ciparskom gradu Pafosu, Europskoj prijestolnici kulture 2017., održan je sedmi European Forum on Music s temom Music and cultural diplomacy: Linking Continents – Bridging Cultures. Konferencija su zajednički organiziraili International Association of Music Information Centres (IAMIC) i European Music Council (EMC), a događanje, kojemu se priključilo i članstvo International Music Councila (IMC), okupilo je preko stotinu sudionika iz pedeset četiri zemlje svijeta. Predstavljeni su brojni projekti  povezani s navedenom temom, a i dodijeljena je nagrada The 5 Music Rights koju IMC godišnje dodjeljuje umjetnicima zaslužnim za širenje slobode glazbenog izraza. U Pafosu je nagrada uručena egipatskom kantautoru Ramyju Essamu i kenijskom skladatelju i producentu Tabuu Osusai.

Paralelno s konferencijom, održana je godišnja skupština IAMIC-a na kojoj je predstavnik hrvatskog Muzičkog informativnog centra (od 31. ožujka 2017. djeluje u okviru Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog), Ivan Živanović, izabran je u upravni odbor te organizacije.

Nazad