hr | en

Joey Calderazzo otvara novu sezonu Jazz.hr

Objavljeno: 2017-09-06

U ponedjeljak, 11. rujna 2017. u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji sveučilišta u Zagrebu novu sezonu Jazz.hr otvorit će Joey Calderazzo. Koncert počinje u 19.30 sati
Još dok je studirao na Berklee Collegeu of Music i Manhattan School of Music klavirist Joey Calderazzo je iskustvo stjecao svirajući s uglednim jazzistima kao što su David Liebman i Frank Foster. Proslavio se sredinom 1980-ih surađujući s Michaelom Breckerom s kojim je snimio neke od kultnih jazz albuma. Samostalnu diskografsku karijeru započeo je početkom 1990-ih objavljujući albume za legendarnu diskografsku kuću Blue Note. Poslije se pridružio skupini saksofonista Branforda Marsalisa s kojim je snimio niz albuma, a pod okriljem njegove izdavačke tvrtke Marsalis Music nastavio je razvijati samostalnu karijeru. Osim Marsalisa i Breckera, na snimanjima Calderazzovih albuma sudjelovali su slavni glazbenici, među ostalima Dave Holland, Jack DeJohnette, Claudia Acuna i Jeff “Tain” Watts. Najčešće nastupa i snima solo ili sa svojim triom ostvarujući uzbudljive izvedbe kroz koje se predstavlja kao maštovit autor i uvjerljiv improvizator koji ostvaruje slobodu u kreiranju nekomercijalnog pristupa, nerijetko uključujući tradiciju klasične glazbe.

 Ulaznice za Jazz.hr / 2017 – 2018

Ulaznice su u prodaji preko Ulaznice.hr on-line i na svim njihovim prodajnim mjestima
te na blagajni Muzičke akademije u Zagrebu 2 sata prije koncerta.

Cijena ulaznice: 100 kn

Za koncerte 14.10.2017. i 2.2.2018., cijena ulaznica: 70kn
20 % popusta za učenike, studente, umirovljenike, invalide i članove Jazz kluba Zagreb. popust se ostvaruje na blagajni.
Svi koncerti održavaju se u dvorani Blagoje Bersa, Muzičke akademije u Zagrebu, s početkom u 19:30.
 

Nazad