hr | en

"Komorni vatromet" - u Zadru Glasovirski kvintet Rimski-Korsakov

Objavljeno: 2018-04-17

U utorak, 17. travnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru s početkom u 20 sati održat će se koncert glasovirskog kvinteta Rimski-Korsakov kojega čine vrhunski glazbenici iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Ansambl nosi ime jednog od najvećih ruskih skladatelja i člana takozvane Moćne gomilice ili Ruske petorice.


Utorak, 17. 4. 2018.
Koncertna dvorana braće Bersa - Kneževa palača, 20 h
pretplata

Komorni vatromet
GLASOVIRSKI KVINTET RIMSKI-KORSAKOV
Ivan Batoš, glasovir
Milena Lipovšek, flauta
Ognjen Popović, klarinet
Nenad Janković, fagot
Boštjan Lipovšek, rog
 

Članovi ansambla su pijanist Ivan Batoš, umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Milena Lipovšek, solo flautistica Simfonijskog orkestra RTV Slovenije, Ognjen Popović, solo klarinetist Beogradske filharmonije, Nenad Janković, solo fagotist istog ansambla te Boštjan Lipovšek, solo kornist Simfonijskog orkestra RTV Slovenije i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Središnji dio programa toga sastava upravo je djelo skladatelja čije ime nose, i to velebni Kvintet u B-duru za klavir, flautu, klarinet, fagot i rog, no na programu će se naći i majstorska ostvarenja Gioacchina Rossinija, Camilla Saint-Saënsa, Bernharda Crusella  i Dmitrija Šostakoviča u formi dua, trija, kvarteta i kvinteta.

Boštjan i Milena Lipovšek slovenski su priznati glazbenici koji su svirajući obišli svijet, a svakoga ljeta su kao vrhunski izvođači na svojim instrumentima pozvani da sviraju u većim, orkestralnim produkcijama Zadarskog komornog orkestra, što objeručke prihvaćaju.  Očarani Zadrom i njegovim glazbenim životom i entuzijazmom odlučili su  za zadarsku Koncertnu sezonu okupiti izuzetne umjetnike i osmisliti program koji će publiku zasigurno zadovoljiti na više razina!

 

Nazad