hr | en

Koncert Dua flauta-harfa

Objavljeno: 2006-10-16

Dana 16. listopada u 19.30 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu (foyer) koncert će održati Duo flauta - harfa (Ivana Zahirović, flauta & Ladislav Papp, harfa)


Koncert organizira Hrvatsko društvo flautista.

Program

Johann Sebastian Bach
Sonata u g –molu BWV 1020
Allegro moderato
Adagio
Allegro
Désiré-Émile Inghelbrecht
Esquisses Antiques
Scaphé –Dryades

Gabriel Faure
Sicilienne op.78
Jacques Ibert
Entracte
Franz Schubert
Sonata u a-molu Arpeggione
Allegro moderato
Adagio
Allegretto

Franz Doppler
Casilda-FantaisieIvana Zahirović je rođena u Sisku 1976. godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je na Glazbenim školama u Sisku i Zagrebu u klasi prof. Nives Janković. Sa 16 godina primljena je kao najmlađa studentica u klasu prof. Irene Grafenauer na Univerzitet “Mozarteum” u Salzburgu gdje je diplomirala 1996. i magistrirala 1998.g, da bi se nakon toga usavršala u klasi prof. M. Koflera u Salzburgu te kod prof. M. Golschmidt u Zürichu. Tamo je diplomirala pedagoški smjer i baroknu flautu. 1997.g. postaje članicom Orchesterakademie u Orkestru Opere u Zürichu, a 1999. do 2000. bila je i članicom Simfonijskog orkestra „Mozarteum“ u Salzburgu. Nakon toga slijedi angažman u Simfonijskom orkestru Biel, a od 2003. do 2004. je članica Minhenskih simfoničara. U Münchenu redovito djeluje u nekoliko ansambala i orkestara, medju ostalim i u Orkestru Bavarske nacionalne opere, Minhenskom radijskom orkestru te Minhenskim filharmoničarima. Dobitnica je brojnih nagrada, među ostalim „Lions Club International“. Kao stipendista organizacije„Villa Musica“ ostvarila je brojne koncerte sa međunarodno poznatim glazbenicima. Nastupala je kao solistica sa Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim komornim orkestrom, Zagrebačkim solistima i dr. Snimala je za Hrvatski radio i televiziju, te održala koncerte na Varaždinskim baroknim večerima i na festivalu Sv. Marka u Zagrebu. Svoj solo-album „Ständchen“ snimila je u Švicarskoj. Nastupi u Europi i Južnoj Americi.

Ladislav Papp rođen je 1979. g u Bratislavi. Tamo je studirao harfu od 1993. do 1998. g. na Glazbenom konzervatoriju u klasi prof. Ludmile Sawiczove, da bi nastavio studij na Visokoj glazbenoj školi u Zürichu u klasi prof. Catherine Michel. Diplomirao je sa izvanrednim uspjehom 2003. godine, a nakon toge se usavršavao na Visokoj glazbenoj školi u Hamburgu u klasi prof. Xaviera de Maistre, gdje je također sa izvanrednim uspjehom završio « Meisterklasse ».
Dobitnik je brojnih nagrada, između ostalog 1. nagrade na Međunarodnom natjecanju harfista „Reinl“ u Beču, 1. nagrade na natjecanju harfista u Slovačkoj, 1. nagradu i naslov lauerata na « TIJI UNESCO », specijalnu nagradu gradonačelnika Bratislave , 2001. nagradu kritike, nagradu na « 11. Srednjeeuropskom festivalu » u Zilinu i dr.
Od 2003. do 2004. bio je solo – harfista u Orkestru « Staatstheatra » u Darmstadtu, da bi u studenom 2004. dobio mjesto harfiste u Bečkoj državnoj operi (Bečkoj filharmoniji).
Komorni i solistički nastupi na brojnim festivalima diljem Europe (Austrija, Švicarska, Mađarska, Slovačka, Češka). Snimanja i CD -produkcije za Slovački radio.

Hrvatsko društvo flautista 

Nazad