hr | en

Koncert: Duo Marmilić - Štajcar

Objavljeno: 2007-02-15

U Centru za kulturu Novi Zagreb, u četvrtak 15. veljače 2007. u 20 sati koncert će održati Krešimir Marmilić (violina) i Matija Štajcar (violončelo).


PROGRAM:

Ivan Mane Jarnović (Giornovichi) – Airs Varies
«Air Villagioises de Julie» – Variation 1,2,3,4,5

Joseph Haydn – Poco Adagio

Wolfang Amadeus Mozart – Sonate Kv 46 d

Carl Maria von Weber - Walzer

Händel – J. Halvorsen – Passsacaglia za
violinu i violoncello

Reinhard Gliere – Osam dueta za violinu i violoncello Op.9
1. Prelude
2. Gavotte
3. Cradle Song
4. Canzonetta
5. Intermezzo
6. Impromptu
7. Etude
8. Scherzo


Maurice Ravel – Tres vif. (iz sonate za violinu i violoncello)


KREŠIMIR MARMILIĆ - rođen 1961. godine u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov . Usavršavao se kraće vrijeme kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Od 1991. godine pronalazi i praizvodi djela starih hrvatskih autora. Nastupao u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini, za koje je pisao i scenario. Također, objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album».
Voditelj je i osnivač Gudačkog kvarteta i Tria “Cadenza” (1995.). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Bio je član orkestara u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te u Hrvatskoj. Od 1999. godine u statusu je samostalnog umjetnika.

MATIJA ŠTAJCAR – rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof. Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara ; BRT – simph. Orch., Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera te Gent, i WDR – simph. Ork..Također, bio je član mnogih komornih sastava ; Trio Musical Consort, gud kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra …… Nastupao je i kao solista.

Glazbenici surađuju od 1995. godine (Gudački kvartet «Cadenza» i Trio Cadenza) a sa ovim nesvakidašnjim programom su vrlo uspjelo nastupili Hvarskim ljetnim priredbama, Večerima u Eufrazijanijevoj bazilici, KDV Lisinski (Mala dvorana), kao i na drugim pozornicama Hrvatske.
Nazad