hr | en

Koncert Marina Limića u Galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb

Objavljeno: 2018-04-11

Glasovirska djela Griega, Miletića, Papandopula, kao i vlastito, izvest će pijanist Marin Limić na koncertu koji će održati u Galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb u četvrtak, 12. travnja 2018. u 20 sati. Ulaz je slobodan.


MARIN LIMIĆ, glasovir


Edvard Grieg
Iz Holdbergovih vremena-suita u starom stilu op.40
                                         (5 stavaka)

Miroslav Miletić
Slavno doba

Marin Limić ml.
Pet preludija, op. 20

Boris Papandopulo
Partita


 O  u m j e t n i k u:

Marin Limić /Zagreb,1985./, pijanist, osnovno i srednje glazbeno školovanje završio je u splitskoj Glazbenoj školi  Josipa Hatzea, u razredu pedagoga i koncertne pijanistice Jadranke Garin. U razdoblju od 1997.-2003. , na državnim i međunarodnim natjecanjima, višestruko je nagrađivan prvim ili drugim nagradama. Od 2003. student je Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Đ.Stanettija i L.Pogorelića, ali već tada zapažen, na poziv Arba Valdme, uglednog pedagoga ruske pijanističke škole, odlazi u Köln. Početkom 2010. diplomaira u klasi svog stalnog profesora Valdme na “Hochschule fuer Musik” u Kölnu . Također se i usavršava na seminarima vrsnih pedagoga (C.Stanczyk, Krpan, Baranyay, Gililov,Dalibaltayan……) Njegov talent i već rano postignute značajne uspjehe, prepoznali su Grad Solin, Županija Splitsko-dalmatinska i općina Klis, čiji je bio višegodišnji stipendist. Limićev opsežan repertoar seže od djela baroknih majstora Bacha i Scarlattija preko Haydna, Mozarta, Beethovena, posebno Chopina i Liszta, zatim Debussya, Ravela, Prokofjeva, Berga te hrvatskih skladatelja. U svom opusu ima tridesetak vlastitih skladbi, koje izvode i drugi pijanisti. Održao je brojne solističke koncerte, a nastupao je i uz pratnju orkestara pod ravnanjem dirgenata P.Dešpalja,M.Tarbuka i I.Lipanovića. U Hrvatskom glazbenom zavodu nastupao je nekoliko puta pa tako i 2005. kada je surađujući s Hrvatskim komornim orkestrom svirao Mozartov A-dur koncert/KV 414/što je snimio Hrvatski radio te 2013.kada je izveo Haydnov Koncert u D-duru uz pratnju istog ansambla. Od 50-ak njegovih nastupa posebno treba istaknuti izvedbu kultnih koncerata: Prvog koncerta u b-molu P.I.Čajkovskog /2007.i 2008./ te Četvrtog koncerta u G-duru L.van Beethovena/2010./ u Kneževom dvoru u Dubrovniku uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orekstra. Iznimno uspješne solističke recitale dao je u Bechstein Zentrum-u u Kölnu /2008./, u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu/2011./te na međunarodnoj manifestaciji Mostarsko proljeće/2012./. Svirao je sa orkestrom splitskog HNK /2013./Održao je koncerte u češkim gradovima Rakovniku i Pragu te u dvorcu Brandys nad Labem/2014./.
Objavljena mu je knjiga i cd vlastitih skladbi u izdanju biblioteke Kačić i Sidra music-a /2015./ te je održano 10-ak promocija po hrvatskim gradovima. Održao je više solističkih recitala pod nazivom “Koncert zaboravljenih melodija” kroz koje je promovirao zapostavljene skladatelje klasične glazbe /2016./. Obrađuje i elektroničke skladbe poznatih svjetskih Dj-eva i prezentira ih u klavirskoj izvedbi. (https://www.glazbenik-marinlimic.hr/)

Nazad