hr | en

Koncert "Šest soprana"

Objavljeno: 2017-03-24

Šest opernih pjevačica, članica riječke Opere, Mirella Katarinčić-Toić, Olga Šober, Kristina Kolar, Olga Kaminska, Anamarija Knego i Vanja Zelčić nastupit će na pozornici HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci 24. ožujka 2017. na koncertu nazvanom "Šest soprana" te će tom prigodom izvesti neke od najljepših opernih i operetnih arija.


Na konferenciji za novinstvo održanoj u srijedu intendant Marin Blažević ocijenio je da će to biti pravo slavlje operne umjetnosti. Neke sopranistice, ponajprije nacionalne prvakinje Mirella Katarinčić-Toić i Olga Šober već su snažno zadužile i obilježile riječko kazalište, a njihove mlađe kolegice vrlo uspješno grade svoje karijere na njihovu tragu, istaknuo je.

Ravnatelj Opere Petar Kovačić na koncert je pozvao sve Riječane, pa i one koji nisu redoviti posjetitelji opere, jer, kako je rekao, nije riječ samo o jedinstvenom koncertu i glazbenom doživljaju, nego i o glamuroznom događaju sa šest primadona, pri čemu je njihova generacijska razlika, spoj iskustva i mladosti, posebno zanimljiva.

"Neke će možda bar nakratko vratiti u vlastitu mladost i neka ranija vremena riječke Opere", rekao je Kovačić.

Dirigent Igor Vlajnić rekao je da su arije izabrale same solistice po svojim afinitetima i osobnostima.

"Naših šest sopranistica vrlo su različite te se upravo ta različitost pretočila i u ovaj lijepi program", dodao je.

Na programu koncerta su arije iz opera A. Catalanija, K. Molčanova, G. Puccinija, G. Verdija i V. Bellinija, opereta J. Straussa, E. Kalmana te druge glazbene točke. (Hina)

Nazad