hr | en

Koncert Splitskog gitarističkog kvarteta u Šibeniku

Objavljeno: 2017-04-12

U srijedu 12. travnja 2017. Splitski gitaristički kvartet održat će koncert u okviru koncertne sezone HNK Šibenik. Na koncertu koji započinje u 20 sati u šibenskom kazalištu na programu će se naći djela Rameaua, Scarlattia, Debussya, Sunka, Brouwera, Machada i Belinattia.Splitski gitaristički kvartet je osnovan 2010. godine sa težnjom obogaćivanja hrvatske i splitske gitarističke scene. Kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević.
O umijeću muziciranja ovog komornog sastava imala se priliku uvjeriti i inozemna publika u travnju  2015. godine kada je Kvartet, predstavljajući Hrvatsku, nastupio na Međunarodnom gitarističkom festivalu u Augsburgu (Njemačka) i u sklopu ciklusa koncerata Musique des Nations u Luksemburgu. Nakon iznimno uspješnog koncerta u Luksemburgu usljedio je poziv za nastup u oviru prestižnog ciklusa koncerata klasične glazbe  „Les concerts du Foyer Europeen“ u Luksemburgu, gdje je kvartet održao koncert u siječnju 2017. godine.
Za koncert održan u srpnju 2015. u okviru festivala Makarsko kulturno ljeto Kvartet je nagrađen „Osmjehom Biokova“ za najbolji koncert klasične glazbe, a u listopadu 2016. godine Kvartetu je od strane Hrvatske glazbene unije i Grada Splita dodjeljena nagrada „Zlatni akvarel“ za izniman doprinos glazbenoj sceni grada Splita. Skladbe splitskih autora Vlade Sunka i Ivana Božičevića u izvedbi Splitskog gitarističkog kvarteta su više puta emitirane u radijskom eteru u na HR- Radio Splitu i na HR – Treći program.
Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrst sastava, redovito nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu sa težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.
www.splitguitar.com
https://www.facebook.com/splitguitar/
 

Nazad