hr | en

Koncert u Ludbregu

Objavljeno: 2007-05-28

U ponedjeljak, 28. svibnja 2007. u 20 sati u kapelici Sv. Križa u dvorcu Batthyany u Ludbregu koncert će održati duo Krešimir Marmilić (violina) i Matija Štajcar (violončelo).


Program:
 
Ivan Mane Jarnović (Giornovichi)  – Airs Varies
«Air Villagioises de Julie» – Variation 1,2,3,4,5
 
Joseph Haydn – Poco Adagio
 
Wolfang Amadeus Mozart – Sonate Kv 46 d
 
Carl Maria von Weber - Walzer
 
Handel – J. Halvorsen – Passsacaglia za violinu i   violoncello
 
Reinhard Gliere – Osam dueta za violinu i violoncello Op.9
1.       Prelude
2.       Gavotte
3.       Cradle Song
4.       Canzonetta
5.       Intermezzo
6.       Impromptu
7.       Etude
8.       Scherzo
 
 
Maurice Ravel – Tres vif.
 
                               
KREŠIMIR MARMILIĆ - rođen 1961. godine u Zagrebu. Diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov . Usavršavao se kraće vrijeme kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University.  Od 1991. godine pronalazi i praizvodi djela starih hrvatskih autora. Nastupao  u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini, za koje je pisao i scenario. Također, objavio je 6 rukopisa nota Franje Krežme pod naslovom «Album».
Voditelj je i osnivač Gudačkog kvarteta i Tria  “Cadenza” (1995.). Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj.  Bio je član orkestara u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te u Hrvatskoj. Od 1999. godine u statusu je samostalnog umjetnika.
 
MATIJA ŠTAJCAR – rođen u Zagrebu. Violončelo je učio kod prof. Csifary, prof.  Baert, prof. Van Doorn i prof. Gandron. Bio je član orkestara ; BRT – simph. Orch., Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera te Gent, i WDR – simph. Ork..Također, bio je član mnogih komornih sastava ; Trio Musical Consort, gud kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra ……   Nastupao je i kao solista
 
Glazbenici surađuju od 1995. godine (Gudački kvartet «Cadenza» i Trio Cadenza) a sa ovim nesvakidašnjim programom su vrlo uspjelo nastupili Hvarskim ljetnim priredbama, Večerima u Eufrazijevoj bazilici, KDV Lisinski (Mala dvorana) , kao i na drugim  pozornicama Hrvatske.  
 
 

Nazad