hr | en

Koncert u Odri

Objavljeno: 2017-04-14

U utorak, 18. travnja 2017. u 19 sati održat će se komorni koncert u župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika, Odra u organizaciji Centra za kulturu Novi Zagreb.


Ana Jembrek, sopran
Ana Kralj , flauta
Stella Gregurić, el. orgulje

Program

Pérotin (Perotinus Magnus):  Beata Viscera
T. Cecchini:   Sospirava Maria
G. F. Händel:   Arioso
                        How Beautiful Are The Feet (iz oratorija "Mesija")
A. Vivaldi:   Domine Deus (Gloria)
J. S. Bach:    Sonata u e - molu za flautu Andante
                               Ich Folge Dich Gleichfalls (iz Muke po Ivanu)
C. Franck:    Panis Angelicus
E. Morricone: Gabrielova oboa
C. Gounod / J. S. Bach: Ave Maria
Tradicijske uskrsne pjesme

Sopranistica Ana Jembrek (Koprivnica, 1986.) glazbenu je naobrazbu počela kao flautistica u glazbenoj školi Đuro Ester u Koprivnici, a srednju glazbenu školu završila je 2006. godine u Varaždinu, na odjelu za solo pjevanje u klasi Doroteje Ilčić.
Studij solo pjevanja upisuje 2005. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Lidije Horvat-Dunjko. Diplomirala je 2009. s velikim pohvalama, u klasi Giorgia Suriana ulogom Pamine u Mozartovoj Čarobnoj fruli (produkcija Sveučilišta u Zagrebu). Dobitnica je prvih nagrada na Hrvatskom Državnom
natjecanju 2003. i 2005. godine, te drugih nagrada na Hrvatskom Državnom natjecanju komornih sastava 2003. i 2005. godine. U studenome 2007. sudjelovala je na 6. međunarodnom natjecanju sakralne glazbe -  
u Rimu gdje je pjevala u finalnoj večeri i bila nagrađena posebnom nagradom žirija. U operi HNK Split ostvarila je uloge Genovieffe i Nelle u Puccinijevim operama Suor Angelica i Gianni Schicchi. U operi HNK Zagreb zapaženi su njezini nastupi u ulogama Euridike u Monteverdijevu Orfeju, Mussette u Puccinijevoj La bohème i Jelene u Zajčevom Nikoli Šubiću Zrinjskom.
Solistički je nastupala u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Bosi i Hercegovini, Italiji, Češkoj i Španjolskoj. Stalna je članica vokalnog ansambla Antiphonus.

Ana Kralj, maturirala je flautu u klasi prof. Nives Andrijašević-Janković 1999. godine na školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Studij nastavlja u klasi prof. Pierre-Yves Artauda na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“, a 2005. diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom studija nastupa diljem Hrvatske kao solista ali i u brojnim komornim sastavima (duetima sa gitarom, klavirom i harmonikom, te u triu), te je osvajala internacionalne nagrade:- I. nagrada na internacionalnom natjecanju ”Alice bel Colle” u Italiji u kategoriji flauta, 2002.god.- I. nagrada na internacionalnom natjecanju u Trstu, kategorija komornih sastava, harmonika-flauta, 2003.god.
Ana Domančić, Liz Goodwin, Hansgeorg Schmeiser, Vicens Prats, Mihael Kofler, Ricardo Ghianni, Jan Ostry, Aurelle Nicolet, Felix Renggli samo su neka od imena renomiranih umjetnika pod čijim se vodstvom usavršavala u okviru mnogobrojnih međunarodnih majstorskih tečajeva posvećenih glazbi za flautu. Pohađala je radionice i seminare o Alexander tehnici prof. Aranke Fortwangler te u dva navrata aktivno sudjelovala u radu škole za učitelje Alexander tehnike u Freiburgu.
Pedagoškim radom bavi se već 10 godina. Radeći u osnovnim i srednjim glazbenim školama ostvarila je brojne nagrade sa svojim učenicama na regionalnim, državnim i internacionalnim natjecanjima. Uz svoj pedagoški rad svirala je u Hrvatskom komornom orkestru, Dubrovačkom simfonijskom orkestru te orkestru Hrvatskog narodnog kazališta. Također u duetu sa harmonikašem Vladimirom Gorupom, gitaristom Nenom Munitićem, pijanisticom Marijanom Komljenović, gitaristom Robertom Međugorcem, te u sastavu Lanterna Musica. Jedna je od osnivačica Hrvatske udruge flautista osnovane 2003.god. i član predsjedništva udruge, organizator brojnih seminara flaute u Zagrebu te Internacionalnog natjecanja mladih flautista „Flauta Aurea“ čiji je i idejni začetnik.

Stella Gregurić, klavir, akademska glazbenica. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zgrebu. Uz pedagoški rad, osobito djeluje na promicanju i populariziranju glazbe.  Predsjednica j udruge za promicanje kulture Pro-cool, koja se bavi glazbenom edukacijom svih dobnih skupina, te prezentiranjem naučenog kroz brojne humanitarne koncerte po domovima za starije i bolnicama. Također, ćlanica je brojnih komornih sastava ( trio, kvintet, razna dua ). i korepetitor zbora Goremi.

 

Nazad