hr | en

Krešimir Marmilić i Matija Štajcar koncertiraju u Labinu

Objavljeno: 2006-07-13

U petak, 14. srpnja 2007. u 21 sat u Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Labinu, a u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Labin nastupaju Krešimir Marmilić i Matija Štajcar


Marmilic_StajcarProgram

Ivan Mane Jarnović (Giornovichi): Airs Varies
Ivan Mane Jarnović (Giornovichi): Air Villagioises de Julie – Variation 1,2,3,4,5
Joseph Haydn: Dueti za violinu i violoncello
Wolfang Amadeus Mozart: Sonate KV 46 c
Handel – J. Halvorsen: Passsacaglia za violinu i violončelo
Reinhold Gliere – Osam dueta za violinu i violoncello
Maurice Ravel – Tres vif. (iz sonate za violinu i violoncello)


Krešimir Marmilić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kraće vrijeme kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University. Kao solist, nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Od 1991. godine pronalazi i praizvodi djela starih hrvatskih autora koja je izvodio i u emisijama HTV-a o Krežmi, Jarnoviću i Spadini, za kojeg je pisao i scenario. Također, objavio je šest notnih rukopisa Franje Krežme pod naslovom Album. Voditelj je i osnivač ansambla Cadenza (1995., gud. Kvartet i trio). Sudjelovao je u radu orkestara u SAD, Španjolskoj, Nizozemskoj, Sloveniji te u Hrvatskoj. Od 1999. godine je u statusu samostalnog umjetnika.

Matija Štajcar učio je violončelo je učio u klasi prof. Csifaryja, prof. Baerta, prof. Van Doorna i prof. Gandrona. Bio je član raznih orkestara, među njima BRT Symphony Orchestra, Solisti Belgijskog komornog orkestra, Opera Royal de la Monay – Bruxelles, Koninlijke Opera te simfonijski orkestri Genta i WDR-a . Bio je i član mnogih komornih sastava, kao što su Trio Musical Consort, Gudački kvartet Cadenza, C.P. Musica Sacra. Nastupao je i kao solist.

Krešimir Marmilić i Matija Štajcar surađuju od 1995. godine a sa ovim nesvakidašnjim programom uspješno nastupaju na mnogim pozornicama Hrvatske.

Nazad