hr | en

Kvartet Cadenza gostuje u Petrinji, Sisku i Karlovcu.

Objavljeno: 2006-04-21

U subotu 22. te 24. i 25. IV. održati će se koncerti u Petrinji, Sisku i Karlovcu na kojima će nastupiti kvartet Cadenza


Koncerti će se održati u organizaciji i pokroviteljstvu Austrijskog kulturnog foruma - Zagreb i Hrvatskog doma - Petrinja, grada Siska i Zorin doma - Karlovac.

Program

Wolfgang Amadeus Mozart - Duet za violinu i violu br.1 u G-duru, KV. 423
Franjo Krežma – Albumblatt
Dora Pejačević - Canzonetta Op.8
Joseph Haydn – Kasacije u C-Duru za violinu, gitaru i violončelo
Franz Schubert - Kvartet za violinu, gitaru, violu i violončelo D96

Gudacki kvartet Cadenza

KVARTET CADENZA
Krešimir Marmilić - violina
Tvrtko Sarić - gitara
Nives Šimunić - viola
Vinko Grubešić – violončelo

Gudački kvartet «Cadenza» iz Zagreba osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine.
Od svog osnutka «Cadenza» uspješno nastupa na mnogobrojnim hrvatskim pozornicama. Surađujući s institucijama kojima je uloga prvenstveno edukativna te nastupajući na mnogobrojnim ljetnim festivalima (Hvar, Rovinj, Poreč, Vrsar, Novigrad, Bol, Biograd,...), «Cadenza» je stasala u respektabilni kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima. Surađuje s istaknutim, kao i s mladim nadarenim glazbenicima, te pjevačkim zborovima. Tokom sezona, kvartet se isticao izvođenjem djela poput djela američkog skladatelja Philipa Glassa, španjolskog skladatelja J.C. de Arriage (1806-1826) , Glazunova, ..., kao i djelima drugih skladatelja iz programa «Cadenze»; Boccherinia, Haydna, Dvořaka, Brahmsa, Barbera, Čajkovskog, Miletića, Bassanesea, Spadine...
Gudački kvartet „Cadenza“ djeluje i na promicanju klasične glazbe domaće i svjetske glazbene baštine.
U sezoni 2006/2007. kvartetu se pridružio gitarist Tvrtko Sarić. Programom sa sudjelovanjem gitare u kvartetu umjesto druge violine, «Cadenza» obogaćuje svoj program komorne glazbe i predstavlja djela slavnih skladatelja poput Mozarta, Haydna, Schuberta, Paganinija, pisana za takav komorni sastav.
Ove je godine kvartet ostvario suradnju s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb u okviru izvođenja koncertnih programa s djelima austrijskih i hrvatskih skladatelja.

Nazad