hr | en

Kvartet Čajkovski u Varaždinu

Objavljeno: 2008-02-21

U subotu, 23. veljače 2008. u 19.30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u okviru Koncertnog ciklusa komorne glazbe koncert će održati Kvartet Čajkovski iz Moskve


KVARTET ČAJKOVSKI - Moskva

LEV MASLOVSKY violina
ZAKHAR MALAKHOV violina
SERGEY BATURIN viola
KIRILL RODIN violončelo

Program:

A. Borodin: KVARTET br.2 u D - duru
Allegro moderato
Scherzo. Allegro
Notturno. Andante
Finale. Andante - Vivace
* * * * *

P. I. Čajkovski: KVARTET br.3 u Es - duru, op.30
Andante sostenuto
Allegretto vivo e scherzando
Andante funebre e doloroso, ma con moto
Allegro con troppo e risoluto

Izvedbe Kvarteta Čajkovski slijede najbolje tradicije ruske sviračke škole s istaknutim smislom i osjećajem za dramatičnost, koji uz rafiniranu tehničku izvedbu prenosi doživljaj glazbe na publiku. Kvartet Čajkovski u vrlo kratko vrijeme postaje jedan od vodećih komornih glazbenih sastava u Rusiji. Na međunarodnoj razini to je ubrzo potvrdio pobjedom na natjecanju Bucchi u Rimu. Osim u Rusiji, kvartet je uspješno nastupao u Mađarskoj, Njemačkoj, Meksiku, Italiji, Francuskoj, Južnoj Koreji, Japanu i Španjolskoj.

Svi članovi sastava uživaju veliki ugled u ruskoj glazbenoj javnosti. Svaki od njih, virtuoz na svojemu instrumentu, na najbolji način njeguje unutarnje zajedništvo u sastavu.

Stručna kritika posebno ističe zvuk violončela Kirilla Rodina, inače istaknutog solista i profesora Moskovskog konzervatorija, koji zajedno sa odličnim instrumentom Sergeya Baturina čini moćnu osnovu njihova zvuka.

Nazad