hr | en

Lucja Madziar i Caspar Frantz u ciklusu Piano Pianissimo

Objavljeno: 2006-04-20

U okviru ciklusa Piano Pianissimo Koncertne direkcije Zagreb, u petak 21. travnja u 20 sati u Preporodnoj dvorani, nastupit će poljska violinistica Lucja Madziar, pobjednica prošlogodišnjeg Natjecanja Václav Huml uz pratnju Caspara Frantza.


Program:

W. A. Mozart: Sonata u G-duru KV 379
Adagio. Allegro
Andantino cantabile

J. Štolcer-Slavenski: Slavenska sonata za violinu i glasovir

C. Debussy: Sonata u g-molu
Allegro vivo
Intermède (Fantasque et léger)
Finale (Très animé)

*** ***

D. Pejačević: Pet minijatura za violinu i glasovir u A-duru

K. Szymanowski: La fontaine d´Arethuse

G. Fauré: Sonata u A-duru op. 13
Allegro molto
Andante
Scherzo: Allegro vivo
Allegro quasi presto

Lucja MadziarPrvu poduku iz violine Lucja Madziar je primila u svojoj šestoj godini u rodnoj Poljskoj, a sa četrnaest je započela studij kod Petrua Munteanua na Akademiji za glazbu i kazalište u Rostocku, u Njemačkoj. Usavršavala se kod Silvije Marcovici na Akademiji za glazbu i dramske umjetnosti u Grazu. Kao sudionica međunarodnih natjecanja violinista primila je I. nagradu 1997. u Kloster Schöntalu (Njemačka), II. nagradu Andrea Postacchini 2001. u Italiji, III. nagradu Henri Marteau 2002. u Lichtenbergu (Njemačka) te pobjedničke Nagrade Zlatko Baloković i Václav Huml 2005. u Zagrebu. Koncertira u glazbenim središtima Europe i Sjedinjenih Američkih Država.

Caspar FrantzCaspar Frantz je, nakon studija u razredu Carol Tainton u Hamburgu, glazbu nastavio učiti kod Mathiasa Kirschenreita u Rostocku i Renate Kretschmar Fischer u Detmoldu. Kao solist i komorni glazbenik - pouzdan i cijenjen glasovirski pratitelj - nastupio je u programima festivala u Mecklenburgu, Schwetzingenu, Schleswig-Holsteinu, na Mallorci i na poznatom skandinavskom Sibelius festivalu. Svirao je u poznatim koncertnim dvoranama, poput Musikhalle u Hamburgu ili dvorane Berlinske filharmonije.

Nazad