hr | en

Matea Leko u Barceloni

Objavljeno: 2007-02-21

Kao predstavnica ciklusa Virtuoso, Matea Leko će 22. veljače 2007. na koncertu u organizaciji Conservatori Municipal Musica Barcelona izvesti skladbe Ive Josipovića, Dore Pejačević i Borisa Papandopula.


To je uzvratni posjet nakon vrlo uspješnog nastupa Marie del Mar Poyatos, studentice CMMB, na koncertu Virtuoso – Španjolski skladatelji (Zagreb, HGZ, 23.4.2006).

Razmjena je ostvarena u suradnji s Hrvatsko-hispanskim društvom iz Zagreba, a u organizaciju su uključeni i Konzulat Republike Hrvatske u Barceloni te Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Madridu.

Matea Leko  (Zagreb, 1986) počela je učiti klavir s devet godina kod prof. Dragane Petravić. Školovanje je nastavila kod prof. Ivanke Kordić pod čijim je vodstvom osvojila brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu. Sa sedamnaest godina primljena je na Muzičku akademiju kao prvoplasirana na prijemnom ispitu. Uz visoke nagrade na natjecanjima, dobitnica je i niza posebnih nagrada. Solistički ili kao solist uz orkestar nastupila je u mnogim hrvatskim gradovima kao i u inozemstvu. Aktivno se bavi i komornom glazbom i korepeticijom. Bila je službeni  korepetitor seminara opernog pjevanja prof. Kristine Beck u Coucy le Chateau i Ribemontu u Francuskoj. Redovito se usavršava kod eminentnih pijanista i pedagoga. Snimala je za HRT i Hrvatski Radio.
Voditeljica je uglednog studentskog ciklusa koncerata Vitruoso, koji se od 2001. godine redovito održava u Zagrebu, a često i u drugim gradovima Hrvatske. Na studentskim izborima 2005. izabrana je od svojih kolega  za Predstavnika godine. Trenutno je studentica četvrte godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dalibora Cikojevića. Dobitnica je Stipendije Grada Zagreba

Nazad