hr | en

Michelangelo Carbonara u ciklusima Piano Pianissimo i Glazbeni prsten

Objavljeno: 2006-11-20

Izniman događaj za glazbenu publiku ciklusa Piano Pianissimo koncert je cijenjenog mladog pijanističkog virtuoza Michelangela Carbonare u četvrtak 23. listopada u 20 sati u Preporodnoj dvorani palače Narodnoga doma.


Nakon drugog koncerta iz ciklusa Piano Pianissimo Michelangelo Carbonara održat će recitale i u Ivanić Gradu i Zaprešiću u sklopu ciklusa Glazbeni prsten Zagrebačke županije u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb.

Progam:

POČAST ITALIJI

M. Clementi: Sonata u b-molu op. 40 br. 2
Molto adagio e sostenuto
Allegro con fuoco e con espressione
Largo mesto e patetico
Allegro

L. Berio: Wasserklavier; Feuerklavier
M. de Falla: Fantasia Betica

*** ***
D. Scarlatti: Šest sonata
N. Rota: Četiri preludija
G. Rossini: Tarantella

CarbonaraMichelangelo Carbonara rođen je u Salernu 1979. godine gdje je u dobi od pet godina i započeo svoje glazbeno obrazovanje. Sa šesnaest godina završava studij na prestižnoj Akademiji Santa Cecilia u Rimu kao najbolji student na svojoj godini i postaje najmlađi diplomant ove Akademije u njezinoj povijesti. Nastavlja svoje obrazovanje na majstorskim tečajevima kod Marthe Argerich, Leona Fleishera, Grahama Johnsona, Alicie de Larrocha, Andreasa Staiera, Dmitrija Bashkirova i mnogih drugih priznatih glasovirskih pedagoga.
Dobitnik je 17 nagrada na raznim međunarodnim glasovirskim natjecanjima. Recitalima i nastupima s orkestrima obišao je gotovo cijelu Europu, Aziju i Ameriku, a nedavno je imao i vrlo uspješan dirigentski debi, dirigirao je Simfonijskim orkestrom G. Verdi iz Milana.

Logo KDZ 

 

Nazad