hr | en

Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj - Koncert violinista Ivana Zovka

Objavljeno: 2006-04-21

Ponedjeljak, 24. travnja 2006. u 20.00 sati, palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb


J.S.Bach:
Sonata BWV 1003 u a-molu za violinu solo
I. Grave
II. Fuga

Boris Papandopulo:
Monolog za violinu solo
I. Tempo libero
II. Andante sostenuto

H. W. Ernst:
Etida br. 6 Posljednja ruža ljeta

Jean Sibelius:
Koncert op. 47 u d-molu za violinu i orkestar
I. Allegro moderato

Glasovir: Renata Hill


Ivan Zovko (1984) srednje glazbeno obrazovanje završava u Zagrebu (Srednja glazbena škola Blagoja Berse, prof. Delio Malpera), a sada je student četvrte godine na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu (razred izv. prof. Gorana Končara). Od nagrada koje je osvojio ističu se prve nagrade na županijskom i državnom Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa 2002. te još nekoliko osvojenih prvih, drugih i trećih mjesta na raznim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2005. stipendist je Grada Zagreba.
Nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu kao solist te član komornih ansambala (Gudački kvartet Muzičke akademije) i orkestara (solistički uz Gudački orkestar glazbenih škola Pavla Markovca i Blagoja Berse, kao član ansambla u Međunarodnom simfonijskom orkestru mladih glazbenika YMISO i Hrvatskom komornom orkestru). Solističke nastupe ostvario je u Zagrebu i Cavtatu.
Usavršava se kod uglednih pedagoga (G. Končar, G. Košuta, M. Dešpalj-Begović, I. Strauss).

Renata Hill rođena je u Splitu gdje srednje glazbeno obrazovanje završava kod prof. Olge Račić. Studij glasovira upisuje 1984. na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u razredu prof. Jokuthon
Mihajlović, diplomu stječe u razredu prof. Kemala Gekića, a usavršava se na Universität Mozarteum Salzburg u razredu prof. Karl-Heinza Kämmerlinga (glasovir) i prof. Erike Frieser (komorna glazba). Osvojila je nekoliko prvih nagrada na državnim natjecanjima u kategoriji glasovir i glasovirski duo, od 1987. intenzivno se posvećuje korepeticiji, nastupa kao solistica i komorna glazbenica, surađuje s mezzosopranisticom Renatom Pokupić, basom Lucianom Batinićem i violinistom Anđelkom Krpanom. Kao korepetitorica radi na gudačkom i pjevačkom odjelu Muzičke akademije Sv eučilišta u Zagrebu.

Nazad