hr | en

Mladi u Lisinskom i 39. Tribina Darko Lukić - Kajana Pačko i Dino Kalebota

Objavljeno: 2006-03-13

U ponedjeljak 13. ožujka u 20 sati u Maloj dvorani Lisinski koncert će održati violončelistica Kajana Pačko i pijanist Dino Kalebota. Na programu su djela G. Rossinija, R. Schumanna, B. Papandopula i D. Šostakoviča.


Kajana Packo_Dino KalebotaKajana Pačko (Split, 1985.) završila je studij violončela na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Valtera Dešpalja već u dobi od 18 godina. Dobitnica je nekoliko prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima te brojnih stipendija, od kojih valja istaknuti Top stipendiju za top studenta tjednika Nacional. Uz Hrvatsku, dosad je nastupala u Rusiji, Sloveniji, Austriji i Italiji, a 2004. predstavljala je Hrvatsku na Eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika u Luzernu. Kao solistica s velikim je uspjehom nastupila uz Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar HRT-a, Splitski komorni orkestar i Splitski simfonijski orkestar. Trenutno pohađa Hochschule fuer Musik "Hanns Eisler" u Berlinu.

Dino Kalebota (Split, 1979.) završio je studij glasovira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Đorđa Stanettija, gdje trenutno pohađa poslijediplomski studij. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima. Još kao student ostvario je vrlo zapažen nastup uz Zagrebačku filharmoniju, a solističke je recitale održao u važnijim koncertnim dvoranama diljem Hrvatske, u Austriji, Italiji i Češkoj.

Nazad