hr | en

Piano Pianissimo u srijedu

Objavljeno: 2008-02-18

U srijedu, 20. veljače u 20 sati u Preporodnoj dvorani palače Narodnoga doma u okviru ciklusa Piano Pianissimo Koncertne direkcije Zagreb koncert će održati Trio - Dani Bošnjak (flauta), Žarko Perišić (fagot) i Lana Genc (glasovir)


Dubravko Palanović
Manic za flautu i glasovir

Chick Corea
Trio za flautu, fagot i glasovir

Sergej Prokofjev
Sonata za flautu i glasovir u D-duru, op. 94
Moderato
Scherzo: Presto
Andante
Allegro con brio

* * *

Robert Muczynski
Sonata za flautu i glasovir, op. 14
Allegro deciso
Scherzo-vivace
ndante
Allegro con moto

Boris Papandopulo
Trio za flautu, fagot i glasovir
Predigra
Poema
Scherzo (Igra)
Tužbalica
Dodekafonski finale

Flautist DANI BOŠNJAK (Zagreb, 1965.) počeo je učiti flautu sa sedam godina (V. Kondres), a 1994. magistrirao je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Usavršavao se na majstorskom tečaju Maxancea Larrieua u Francuskoj. Samouki je svirač starih glazbala, među kojima je i poprečna flauta (flauto traverso). Stalni je član orkestra Zagrebačke filharmonije, te suradnik Varaždinskog komornog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra, Opernog orkestra HNK u Zagrebu, Cantus Ansambla i drugih. Ponosno ističe članstvo u Zagrebačkom puhačkom ansamblu, jedinom sastavu takve vrste u Hrvatskoj. Osobito je značajan njegov doprinos radu Hrvatskog baroknog ansambla. Kao glazbeni pedagog radio je u školama u Omišu i Splitu.

Fagotist ŽARKO PERIŠIĆ (Split, 1967.) već se tijekom studija istakao osvajanjem brojnih nagrada na solističkim i komornim natjecanjima. Po završetku studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (M. Kobetić), usavršavao se na Mozarteumu u Salzburgu (M. Turković, R. Galler). Kao solo fagotist surađuje s brojnim orkestrima i komornim ansamblima širom svijeta (Izraelski radijski orkestar, Izraelski komorni orkestar, Simfonijski orkestar Tel Aviva, Puhački kvintet Jeruzalemskog simfonijskog orkestra, Salcburška komorna filharmonija i dr.). Od 1997. predaje fagot na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, a od 2004. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Djeluje i kao solo fagotist Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije s kojim održava i solističke koncerte.

Mlada zagrebačka pijanistica LANA GENC (1980.) diplomu je stekla na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (V. Krpan) uz paralelni studij na Visokoj glazbenoj školi u Beču (R. Kehrer, D. Lively). Trenutno je na postdiplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod Lovre Pogorelića. Dokazala se na nekoliko uglednih međunarodnih natjecanja (Moncalieri i Rim u Italiji, Sendai u Japanu), gdje je osvojila prestižne nagrade. Slijedom tih uspjeha rano je privukla pažnju uglednih svjetskih, u prvome redu japanskih, glazbenih promotora, pa je tako 1997. održala uspješne recitale u dvorani Opera u Tokiju i Yokohami. Godine 1999. uslijedila je druga turneja po Japanu s nizom solističkih recitala i nastupe uz ugledne tamošnje orkestre. Svirala je također na Cipru, u Austriji, Nizozemskoj, Rusiji, Njemačkoj i drugim zemljama, a ostvarila je i suradnje sa svim većim hrvatskim orkestrima. Za svoj prvi CD dobila je nagradu Porin 2000. godine.

www.kdz.hr 

 

Nazad