hr | en

Pijanist Andrey Gugnin u ciklusu Pleyel Svetislava Stančića

Objavljeno: 2017-04-12

Predzadnji koncert druge sezone ciklusa Pleyel Svetislava Stančića, održat će se u četvrtak, 13. travnja 2017. u Velikoj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda s početkom u 20 sati. Recital će održati mladi ruski pijanist rastuće svjetske karijere Andrey Gugnin.


Iako ga zagrebačka publika pamti po sjajnim nastupima i osvajanju druge nagrade i dvije posebne nagrade na natjecanju Svetislav Stančić 2011. godine, Andrey Gugnin je u međuvremenu ostvario brojne međunarodne uspjehe, poput osvajanja druge nagrade na Beethoven natjecanju u Beču 2013., osvjajanju prve nagrade na prestižnom Gina Bachauer natjecanju u Salt Lake Cityju te potpune dominacije na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Sydneyu, gdje je uz prvu nagradu osvojio priznanja za najbolju izvedbu klavirskog koncerta, najbolju izvedbu klavirskog koncerta 19. ili 20. stoljeća, najbolju izvedbu sonate za violinu i klavir te najbolji recital u prvome izlučnom krugu natjecanja. Zahvaljujući tome dobio je brojne koncertne angažmane, uključujući nastupe s Valerijem Gergijevim i Londonskom filharmonijom te poziv za snimanje za tvrtku Hyperion.

Musikverein u Beču, Carnegie Hall u New Yorku, dvorana Abravanel Hall u Salt Lake Cityju, Sydney Opera House, Eastman School of Music, Velika dvorana Moskovskog državnog konzervatorija, Koncertna dvorana P. I. Čajkovski u Moskvi, Tajlandski kulturni centar, dvorana Muzeja Louvre i mnoge druge samo su neke od koncertnih pozornica na kojima je Gugnin ostavio svoj umjetnički trag, dok ga u sezoni 2017./2018. čekaju nastupi sa Simfonijskim orkestrom iz Bangkoka, Orkestrom Marijinskog kazališta, Londonskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Zapadne Australije kao i australska turneja i mnogobrojni solistički i komorni recitali.

Uz iznimno zanimljiv program, atrakcija će zasigurno biti i izvedba Osam studija Borisa Papandopula, posvećenih upravo Svetislavu Stančiću!

Hrvatski glazbeni zavod
Velika dvorana
Četvrtak, 13. travnja 2017. u 20 sati


PROGRAM:

Johann Sebastian Bach: Adagio u G-duru, BWV 968

Franz Schubert: Sonata za klavir u D-duru, D. 850
Allegro vivace
Con moto
Scherzo. Allegro vivace - Trio
Rondo. Allegro moderato

***********

Leonid Desjatnikov: Nachklänge aus dem Theater, za klavir
Ouvertüre. Masque
Aus Kaschtschejs Leben
Vaudeville
Jamais… (Elegie)
Rondo-Chase
Glockenspiel
Finale. Masque


Boris Papandopulo: Osam studija za klavir
Vivacissimo
Tempo di Tango
Allegro moderato
Allegro vivace
Andante con moto
Con brio
Tempo di Blues
Allegro moderato

Milij Aleksejevič Balakirjev: Islamej, orijentalna fantazija, op. 18

ANDREY GUGNIN, klavir

Klavir: Pleyel, 1911.

Umjetnički voditelj: Danijel Gašparović

Cijena ulaznice: 100 kn
- za pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i Lisinski arioso: 90 kn
- za umirovljenike i grupe od 10 i više osoba: 80 kn
- za učenike i studente: 30 kn

Prodaja ulaznica na blagajni Hrvatskoga glazbenog zavoda (Gundulićeva 6a) radnim danima od 11-14 i 19-20 sati te jedan sat prije početka koncerta.

Info i rezervacije: cristoforium@gmail.com ili 099/8302-875 (Danijel Gašparović)


 

Nazad