hr | en

Pijanistica Jasminka Stančul u ciklusu Dubrovačko glazbeno proljeće

Objavljeno: 2019-04-11

Ciklus Dubrovačko glazbeno proljeće započinje nastupom pijanistice Jasminke Stančul s Dubrovačkim orkestrom pod ravnanjem Marca Tardua u petak, 12. travnja u crkvi Male braće. Koncert je posvećen Mozartu. Solisticu ćemo slušati u Koncertu za glasovir i orkestar br. 20 u d molu, a na programu su i uvertira opere Ravnatelj kazališta i Simfonija br. 41 u C duru "Jupiter".


 

Iz najave za medije:

Kako je već ranije najavljeno, 2019. godina u DSO-u bit će posvećena Mozartu, pa tako i ovaj, prvi koncert spomenutog ciklusa. Orkestrom će ravnati Marc Tardue, dok će kao solistica nastupiti Jasminka Stančul. Ova istaknuta pijanistica u Gradu nastupa od svoje osamnaeste godine, dubrovačka publika redovno u velikom broju posjećuje njene koncerte, a ona se njome uvijek rado vraća i priređuje izvanredne glazbene doživljaje koje je kritika nazvala "vrhuncem pijanizma". Stančul živi u Beču od pobjede na međunarodnom pijanističkom natjecanju Beethoven i blisko surađuje s Bečkim gudačkim kvartetom, Bečkom filharmonijom, ali i brojnim drugim sastavima poput „Mozarteum orkestra“, „Camerate Salzburg“, „Bruckner“ orkestra iz Linza, Praškim simfonijskim orkestrom, Pittsburgh simfonijskim orkestrom, Los Angeles filharmonijom, simfonijskim orkestrom Tokija i brojnim drugima.
 
Na programu su uvertira opere Ravnatelj kazališta (Der Schauspieldirektor), Koncert za klavir i orkestar br. 20 u d molu te Simfonija br. 41 u C duru „Jupiter“.
 
Ulaznice su u dostupne u internetskoj prodaji, kao i u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra radnim danom od 9 do 14 sati. Pogodnosti za građane: ulaznica za studente s X-icom je besplatna, za umirovljenike je 20 kuna, građane stare jezgre besplatna, a za ostale građane vrijedi popust od 30% na standardne cijene ulaznica. Dodatne informacije dostupne su na broj 417 110.
---
Kontakt za medije:
Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar
E. press@dso.hr
www.dso.hr
Tel.  +385 20 417 101 
Mob. +385 91 613 7315
F. Dubrovacki simfonijski orkestar  / T. SymphonyDSO

Nazad