hr | en

Predstavljen program Festivala hrvatske glazbe u Beču

Objavljeno: 2008-02-19

S tiskovne konferencije u Beču održane u ponedjeljak, 18. veljače 2008. u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču.


Četvrti Festival hrvatske glazbe u Beču na kojem će se s 13 jazz, klasičnih i pop koncerata predstaviti hrvatski glazbenici, održat će se od 17. listopada do 19. studenoga, izjavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinstvo u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču voditelj Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb i muzikolog Davor Merkaš.

'Hrvatsko veleposlanstvo podupire održavanje festivala', kazao je veleposlanik RH u Austriji Zoran Jašić, dodavši da 'takve kulturne manifestacije pridonose afirmaciji našeg identiteta u smislu da se vidi da smo imali skladatelje koji su pratili europske tokove te izvođenje njihovih djela za austrijsku publiku znači potvrdu kamo mi geografski i kulturno spadamo'.

Potaknuti uspjehom tri prošla festivala nastavljamo ih organizirati kao najveće sustavno predstavljanje hrvatske glazbe u jednoj europskoj prijestolnici, rekao je Merkaš hrvatskim i austrijskim novinarima.

Na bečkom Festivalu prvi će nastupiti varaždinski Komorni orkestar, od ostalih solista i ansambala gostovat će dubrovački Simfonijski orkestar, Tamburaški orkestar HRT-a, Orkestar Hrvatske vojske, jazzist Renato Rožić, pijanistica Tamara Jurkić-Sviben, Ansambl Cantus i drugi.

Festival se održava u suradnji s austrijskim glazbenim institucijama, a uz novčanu potporu Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb kao organizatora i u suradnji s Udrugom za promociju hrvatske glazbe u Beču, Veleposlanstvom RH u Austriji, hrvatskim Ministarstvom kulture i drugim institucijama. (Hina)

Nazad