hr | en

Promocija međunarodnog CD-a Orkestra riječke Opere

Objavljeno: 2017-02-22

Riječki nacionalni operni ansambl pod vodstom dirigenta Villea Matvejeffa snimao je u lipnju 2016. godine u HNK Ivana pl. Zajca 'Treći koncert za klavir i orkestar' te 'Koncert za violinu i orkestar' Borisa Papandopula, za diskografsku kuću iz Njemačke, CPO Classic Produktion Osnabruck. Promocija nosača zvuka održat će se 24. veljače u 18:30 u foajeu kazališta, a promotivni koncerti uslijedit će 24. i 25. veljače.


Promotivni koncerti prvog međunarodnog CD izdanja orkestra riječke Opere pod vodstvom maestra Villea Matvejeffa:

• petak, 24. veljače u 20 sati
MATVEJEFF: PAPANDOPULO, ŠOSTAKOVIČ (1)


Papandopulo: 3. koncert za klavir i orkestar
Šostakovič: 5. simfonija u d-molu, op.47
Solist: Oliver Triendl

Njemački pijanist, višestruko nagrađivan glazbenik, umjetnik koji je međunarodnu reputaciju potvrdio brojnim nastupima sa slavnim svjetskim orkestrima, a posebno se zalaže za djela na svjetskim podijima manje poznatih skladatelja.
Nakon Dore Pejačević, posvećuje se Papandopulovim djelima.

• subota, 25. veljače u 18 sati
MATVEJEFF: PAPANDOPULO, ŠOSTAKOVIČ (2)


Papandopulo: Koncert za violinu i orkestar
Šostakovič: 5. simfonija u d-molu, op.47
Solist: Dan Zhu

Jedan od najboljih i najpoznatijih kineskih glazbenika na današnjoj svjetskoj sceni, zvijezda u strelovitom usponu kojeg kritika opisuje kao “istinski briljantnog i uvjerljivog”.
Već je s 18 godina debitirao u Carnegie Hallu, a godine 2003. dobio prestižnu Premier Prix de Violon of the Fontainebleau American Conservatory.

Obje večeri na programu grandiozna ŠOSTAKOVIČEVA PETA
Danas vjerojatno najpoznatija i najpopularnija  Šostakovičeva simfonija koja svojom ljepotom i veličinom, dubinom i snagom osvaja još od trijumfalne praizvedbe 1937. godine, kada su ovacije trajale više od pola sata.
Kroz četiri se stavka Šostakovič, jedno od najvećih imena europske glazbe 20. stoljeća, bavi i dotiče mnogih ljudskih emocija i stanja, istodobno ih snažno izazivajući kod slušatelja. Tako je zabilježeno da na praizvedbi mnogo slušatelja nije moglo suspregnuti suze tijekom uzvišenog trećeg stavka.
 
https://www.facebook.com/ZajcRijeka

Nazad