hr | en

Prvi Etnofest u Zagrebu

Objavljeno: 2006-02-28

Od utorka do subote, od 7. do 11. ožujka 2006. godine, u zagrebačkim klubovima KSET i PAUK po prvi puta će se održati etno festival. U prvom izdanju, festival će istražiti glazbene vrijednosti nama bližih krajeva...


etnofest_headerOrganizacija ovog glazbenog susreta potaknuta je idejom upoznavanja s različitim kulturama i narodima putem glazbe koja obilježava tradiciju tih naroda, a za koji se nadamo da će Gradu Zagrebu uspjeti predstaviti ljepotu glazbe iz različitih dijelova svijeta.

U prvom izdanju, festival će istražiti glazbene vrijednosti pretežno nama bliskih krajeva. U 5 festivalskih dana nastupiti će izvođači koji dolaze s prostora Hrvatske, Makedonije, SiCG te Slovenije. No, glazba koju izvode mnogo je šira i bogatija, pa će se tako uz elemente hrvatske i makedonske moći čuti i elementi armenske, bosanske, te irske, afričke i latinoameričke etno glazbe.

Svaki od izvođača etno glazbu izvodi na vlastiti način, obogaćujući izvornu glazbu suvremenim, modernim elementima, pa će biti prilike čuti miješanje različitih žanrova kao što su ambijentalni zvuk i glazbena tradicija Balkana, sa elementima jazz improvizacije i elektronskim motivima.

Ideja festivala je dati priliku mladim i kvalitetnim izvođačima iz Hrvatske i iz drugih država koje hrvatska publika uglavnom nije imala prilike čuti. Ipak, na festivalu će se pojaviti i nekoliko već dokazanih imena kojima će biti obogaćen program, ali koja će služiti i kao pozivnica publici da posjeti festival i čuje sve što će na njemu biti ponuđeno. Za ovu godinu osiguran je nastup etno skupine KRIES, kao najkvalitetnijeg izvođača što hrvatska etno glazba trenutno ima za ponuditi.

Također, željeli smo osigurati da posjet za svih 5 dana festivala bude prilagođen ekonomskoj situaciji građana i pristupačan svima koji ga žele posjetiti. Na taj način želimo potaknuti na dolazak i upoznavanje kako s vlastitom glazbenom kulturom i tradicijom, tako i s glazbenom kulturom i tradicijom drugih naroda.


etnofest1 PROGRAM FESTIVALA:

07.03. @ KSET, 35/45 Kn
Lidija Bajuk Trio (Hrvatska)
Arhai (SiCG)

08.03. @ KSET, 35/45 Kn
Kaldrma (Makedonija)
String Forces (Makedonija)

09.03. @ KSET, 25/35 Kn
Afion (Hrvatska)

10.03. @ PAUK, 35/45 Kn
KRIES (Hrvatska)
Bobnars United (Slovenija)

11.03. @ KSET, 25/35 Kn
Slip (Hrvatska)
Mrs. Ferris' Pighouse Collection (Hrvatska)
+ radionica irskog plesa koju će održati Paul O'Grady i skupina „Irish Maiden“

FESTIVALSKA ULAZNICA ZA SVE KONCERTE: 100 Kn

Nazad