hr | en

Samobor Jazz Festival 2019.

Objavljeno: 2019-05-22

Samobor i ove godine, od 22. svibnja do 2. lipnja, postaje grad vrhunskog jazza u organizaciji najstarije Gradske glazbe u Hrvatskoj - Gradske glazbe Samobor, utemeljene 1807. godine.


Festival je organiziran volonterski, a ideja Festivala je spoj nastupa manjih jazz sastava tijekom nekoliko večeri preko tjedna u Havana baru i nastupa većih sastava i big bandova u subotu i nedjelju (1. i 2. lipnja) na Trgu kralja Tomislava u Samoboru. Zadnji dan festivala, nedjelja, 2. lipnja, rezervirana je za nastup Gradske glazbe Samobor i gostiju gostima. U kombinaciji s nastupom većih sastava i Big Bandova samoborski Jazz Festival po svojoj strukturi i trajanju jedinstven je u Hrvatskoj i dodatni je sadržaj kulturno-glazbene turističke ponude grada Samobora.
 
Gradska glazba Samobor ovim dugogodišnjim projektom, kombinacijom nastupa jazz sastava u klupskom prostoru Havana Bara Samobor i nastupa velikih jazz orkestara na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, daje svoj volonterski doprinos organizacijom ovoga festivala u promociji Grada Samobora kao nezaobilazne jazz točke kulturnoga turizma. Vrhunski jazz, blues i soul, bez plaćanja ulaznice, se ne propušta!
 
Gosti ovogodišnjeg Jazz festivala u Samoboru su Joe i Lela Kaplowitz, Elvis Penava, Just the Pine, Valerija Nikolovska i Viktor Lipić, Tomislav Goluban band, Darko Jurković Charlie trio, Big band GveriLLaz,  Igor Geržina... istinske glazbene veličine koje jamče nezaboravan glazbeni doživljaj.
 
Kontakt za informacije: Dubravko Mihalinec 095 911 31 06
 

Nazad