hr | en

Saša Borovec Trio i Jelena Balent

Objavljeno: 2007-06-12

2. koncert iz ciklusa Jazz from The Woods u organizaciji Jazz kluba Koprivnica i Dom mladih Koprivnica održat će se u atriju Doma mladih (Hrvatske državnosti 10), u subotu, 16. lipnja s početkom u 20:30 sati. Nastupit će Saša Borovec Trio i Jelena Balent.


Saša Borovec (Varaždin, 1963.) već dvadesetak godina spada u najpouzdanije kontrabasiste hrvatske i slovenske jazz scene. Studij kontrabasa završava 1988. u Ljubljani, gdje ostaje živjeti do 2004. godine, djelujući kao član sekcije kontrabasa Simfonijskog orkestra RTS. Istovremeno se usavršava u jazzu kod Petera Herberta i Reggiea Workmana, te svira u nizu slovenskih sastava. Nakon povratka u Hrvatsku zapošljava se u Big Bandu HRTa, a uz to muzicira u nekoliko manjih sastava, uključujući i svoj trio. Kao član raznih ansambala nastupao je na festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, uključujući i najznačajnije, poput onih u Sacramentu, Los Angelesu i Montreauxu.

Saša Borovec Trio nastao je u jesen 2005. godine suradnjom glazbenika iz sjeverozapadne Hrvatske. Dosad bilježi niz klupskih nastupa. Spajajući tradicionalni i suvremeni pristup jazzu izgrađuje repertoar interesantan struci i široj publici, a s Jelenom Balent taj repertoar širi i na strane i domaće autore iz sfere popularne glazbe.

Saša Borovec Trio čine:
Hrvoje Galer; klavir
Saša Borovec; kontrabas
Robert Jambrušić; bubnjevi
Posebna gošća: Jelena Balent; vokal

Nazad