hr | en

Sunday Nights - The Next generation

Objavljeno: 2006-10-18

Koncert HGM Jazz orkestra Zagreb održat će se u nedjelju 5. studenoga u Studiju Bajsić Hrvatskog radija u 20 sati. Koncert će biti ponovljen 7. studenoga u Beču u glasovitom Porgy & Bess jazz klubu.


HGM Jazz orkestar ZagrebThe «NeXT» generation
(pilot Svjetskog omladinskog jazz orkestra )

Uspjeh HGM jazz orkestra Zagreb potaknuo je Međunarodnu organizaciju glazbene mladeži u razmišljanju o svjetskoj verziji takvog Jazz orkestra. Nakon prve prezentacije ideje, prilikom Godišnje skupštine Međunarodne organizacije glazbene mladeži održane u Grožnjanu 2004., projekt Svjetski orkestar glazbene mladeži svijeta utemeljen je na Godišnjoj skupštini 2005. na Baliju. Ideja je da se okupe najbolji glazbenici iz 40-tak organizacija glazbene mladeži širom svijeta i u formi jazz orkestra izrade specijalni projekti koji bi se prezentirali na koncertima u okviru turneja koje će se u tu svrhu organizirati. Za organizacijskog partnera pridobili smo IASJ (međunarodnu udrugu svjetskih jazz škola), jednu od najvažnijih institucija na polju jazz edukacije. Konkretan početak ovog projekta planiran je za ljeto 2007.
Ovaj koncert ciklusa SUNDAY NIGHTS posvećen je, kao pilot projekt JMJWO-a, «sljedećoj generaciji». Hrvatska glazbena mladež odaslala je poziv svim međunarodnim partnerskim organizacijama da nominiraju mlade, izuzetno talentirane umjetnike, koji će se predstaviti u okviru ovog projekta te će ujedno predstavljati temelj nadolazećeg «JMJW orkestra». Ukupno će biti izabrano najmanje 5, a najviše 8 glazbenika, koji će biti pozvani na ovaj koncert i s kojima će se uvježbati jedan do dva solistička nastupa. Biti će to dragocjen program visoke vrijednosti s međunarodnim učešćem. Ovaj koncert održati će se 5. studenog u Zagrebu, a sljedeći koncert će se održati 7. studenog u Beču u renomiranom jazz klubu «Porgy & Bess» koji će potpomoći reputaciji ovog projekta.

Nazad