hr | en

Švedski pjevački zbor Röstrum u Zadru

Objavljeno: 2017-05-16

U četvrtak 18. svibnja 2017. s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa, održat će se koncert švedskog zbora Röstrum i zadarskog domaćina HPGD Zoranić pod nazivom Večer zborske glazbe. Ulaz na koncert je slobodan.


Zbor Röstrum je mješoviti zbor iz Göteborga (Švedska). Osnovan je 1986. i ima oko 40 članova. Tijekom svoje povijesti izvodio je razna djela autora klasične i folklorne te pop glazbe. Zbor je tijekom godina bio na mnogim turnejama i to u Belgiji, Francuskoj, Italiji, Češkoj, Nizozemskoj, Španjolskoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Njihov voditelj i dirigent od 1996. je Magnus Ekman.

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić djeluje od davne 1908. Tijekom svoje bogate povijesti, Zoranić je djelovao kroz različite vokalne i instrumentalne sastave, plesne te dramske grupe. U Koncertnoj dvorani braće Bersa nastupio je nebrojno puta, a na svom repertoaru izvodi djela skladatelja kao što su Jakov Gotovac, Antun Dolički, Sergej Rahmanjinov, Krešimir Magdić, Marurice Duruflé i drugi. Njihov dirigent od prošle godine je Tomislav Košta.
 

Nazad