hr | en

Talijanska turneja Splitskog gitarističkog kvarteta

Objavljeno: 2019-04-12

U razdoblju od 12. do 15. travnja Splitski gitaristički kvartet bit će na koncertnoj turneji u južnoj Italiji u sklopu koje će posjetiti i odsvirati koncerte u gradovima Montescaglioso, Matera (europska prijestolnica kulture 2019. godine) i Taranto.


 
Splitski gitaristički kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević. Kvartet je osnovan 2010. godine sa težnjom obogaćivanja hrvatske i splitske gitarističke scene, ali je za vrijeme kontinuiranog višegodišnjeg djelovanja premašio početnu svrhu djelovanja, te je ostvario i zavidnu međunarodnu koncertnu aktivnost. Kvartet je do sada nastupio u Njemačkoj, Luksemburgu, Španjolskoj, Bugarskoj i Sloveniji.
Izvedbe Splitskog gitarističkog kvarteta  su više puta emitirane u radijskom eteru u programu Hrvatskog radija Prvi program, Treći program, u emisijama HR - Radio Splita te na trećem programu RTV Slovenije. Na programu Kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrst sastava, redovito nalaze i skladbe hrvatskih autora, što je u skladu sa težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo. Tako će i na koncertima u Italiji, Kvartet između ostalih izvesti i djela splitskih skladatelja Vlade Sunka „Varijacije na dalmatinsku temu“ i trostavačnu skladbu „Circling“ Ivana Božičevića za gitaristički kvartet. 
 
 
 
 

Nazad