hr | en

Tea Kulaš na Međunarodnom orguljskom festivalu Orgulje sv. Marka

Objavljeno: 2018-07-04

Treći koncert petog međunarodnog orguljskog festivala Orgulje sv. Marka ugostit će hrvatsku orguljašicu Teu Kulaš u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. u 19.30. Ulaz je slobodan.


 
Crkva sv. Marka,
ponedjeljak, 9. srpnja 2018., 19.30
TEA KULAŠ, orgulje
 
Program:
 
P. Eben, J. S. Bach, S. Karg-Elert, N. Hakim
O umjetnici
 
Tea Kulaš u rodnome Zadru stekla je osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Blagoja Berse, gdje je orgulje učila kod Martine Lazar. Posljednju godinu orguljaškog obrazovanja pohađala je u Zagrebu kod Pavla Mašića. Godine 2007. završila je i plesno obrazovanje, tijekom kojega je bila nagrađivana na natjecanjima za skupine i solo plesače. Istodobno je pohađala Školu za primjenjenu umjetnost i dizajn u Zadru, smjer grafičkog dizajna. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2012. upisala je studij muzikologije, a godinu kasnije studij orgulja u razredu Ljerke Očić, pod čijim je mentorstvom osvajala prve nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima kao solistica i komorna glazbenica. Dobitnica je dvogodišnje stipendije međunarodnog programa razmjene studenata Erasmus pa je od akademske godine 2016./2017. studirala u razredu Gunthera Rosta na Umjetničkom sveučilištu u Grazu. Godine 2017. osvojila je drugu nagradu na natjecanju „Martha Debelli“. Redovito održava koncerte u Hrvatskoj i u inozemstvu, na festivalima kao što su Ars organi Sisciae, PagArtFestival, Klingender Adventkalender i Orgelfrühling Steiermark. Aktivno sudjeluje na majstorskim tečajevima za orgulje, među kojima se ističu oni Hansa Fagiusa, Martina Schmedinga, Thomasa Ospitala i Henryja Fairsa.
 
Svi koncerti ciklusa Orgulje sv. Marka održavaju se u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu. Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Nazad