hr | en

Tjedan u Lisinskom: od 16. do 22. listopada 2017.

Objavljeno: 2017-10-12

Pregled događanja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog od 16. do 22. listopada 2017. 
Koncert, ponedjeljak, 16. listopada 2017. u 19:30 sati,  Velika dvorana
POVIJESNO GLAZBENI SPEKTAKL MIRAKUL - ODGOĐENO
Povijesni događaj Mirakul odgađa se iz tehničkih razloga. Ulaznice koje su kupljene mogu se  zamijeniti za predstavu 17. listopada 2017. ili dobiti povrat novaca na prodajnom mjestu gdje su i kupljene.

Koncert, utorak, 17. listopada u 19:30 sati, Velika dvorana
Ovaj čudesni povijesni događaj pod Sinjem iz 1715. godine pretvoren je u glazbeno-scensko djelo Mirakul koji nikoga  neće ostaviti ravnodušnim. To je najnoviji spektakl hrvatske glazbene (pop, rock i etno) scene, autora glazbe Dražena Žanka i autora libreta Ivana Ivice Krajača.

Koncert, utorak, 17. listopada u 20 sati, Mala dvorana
Izvođači: Komorni gudački orkestar HGM
Ulaz: na pretplatničke iskaznice HGM, na kraticu HGM Kulturni pokaz
 
Predstava, srijeda, 18. listopada u 18 sati, Mala dvorana
Predstava je odgođena iz tehničkih razloga. Ulaznice koje su kupljene mogu se  zamijeniti za predstavu 18. listopada 2017. s početkom u 20 sati ili dobiti povrat novca na prodajnom mjestu gdje su i kupljene ( blagajna Lisinski ili putem interneta - povrat zatražiti na ulaznice.hr).

Predstava, srijeda, 18. listopada u 20 sati, Mala dvorana
Izvođač: Milan Lane Gutović
Predstava Obično veče, u izvedbi Milana Laneta Gutovića, zvijezde kultnih filmova Tesna koža i Bela lađa, preteča je stand up komedije. 
Igrana je od Moskve, Londona i Pekinga sve do njujorškog Broadwaya; obišla je sve kontinente i mnoge države svijeta, a status kultne predstave zadržala je više od jednog desetljeća.

Koncert, srijeda, 18. listopada u 20 sati, Velika dvorana
Premijera dokumentarnog filma Ludi za Makedonijom i koncert etno skupine Ezerki & 7/8. Nakon tri godine priprema, popularna etnoatrakcija Ezerki & 7/8 vraća se zagrebačkoj publici s velikim novostima! 
 
Predstava, četvrtak, 19. listopada u 20 sati, Mala dvorana
100. jubilarna predstava - Humorom protiv depresije i recesije. Predstava je specifični spoj stand-upa, kabarea, satire i imitacije u izvedbi nenadmašnih – dramskog glumca Vida Baloga i imitatora Denisa Bašića.

Koncert, četvrtak, 19. listopada u 20 sati, Velika dvorana
Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine pod vodstvom Marka Tirana koji je s bendom (pod nazivom Gaudeamus) pokrenuo izvođenje zahtjevnijih jazz vokalnih skladbi. Godine 2010., s Tomažom Kozlevčarom u glavnoj ulozi, stvaraju nova, sada već legendarna djela kao što su Afrika, Avsenik Medej,Poletna noč i mnoga druga.

Ciklus Lisinski subotom, 21. listopada u 19:30 sati, Velika dvorana
Jedinstveni događaj, nadahnuto, umjetnički vrhunsko i vrlo posjećeno prošlogodišnje gostovanje Zbora ruske patrijaršije iz Moskve ohrabrilo je Dvoranu Lisinski da predstavi još jedan vrsni ansambl posvećen duhovnoj i svjetovnoj ruskoj zborskoj glazbi – Zbor svećenika Sanktpeterburške mitropolije! 

Stand-up šou, subota, 21. listopada u 20 sati, Mala dvorana
Novi, deseti šou mladog škotskog, nagrađivanog i međunarodno priznatog stand up komičara Daniel Sloss nekoliko je puta nastupao u američkom TV šou Conan, u britanskim serijama Drunk History i Sunday Night at the Palladium, a 2016. osvojio je i nagradu Festivala Sydney Comedy, za najbolji međunarodni nastup.

Folklor, nedjelja, 22. listopada u 19 sati, Velika dvorana
Svečana završnica 40. Smotre folklornih skupina amatera Grada Zagreba. Ulaz je besplatan.

Nazad