hr | en

Trio Solenza u Zaprešiću

Objavljeno: 2007-02-21

U subotu, 24. veljače u 19 sati u Glazbenom salonu Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić u ciklusu Glazbeni prsten Zagrebačke županije održat će koncert Trio Solenza (mezzosopranistica Davorka Horvat, klarinetist Bruno Philipp i pijanist Mario Čopor).


Program 

Ludwig Spohr
(1784-1859).
Tri njemačka lieda za glas, klarinet i glasovir  op. 103


Manuel de Falla Born
(1876. – 1946.)
Ciklus sedam španjolskih pjesama za visoki glas i glasovir


Nello Milotti
(1927. - )
Fantazija


Kurt Weill
(1900. – 1950.)
(arr. trio Solenza)
2 pjesme iz  Opere za tri groša


Antonín Dvořák
(1841. – 1904.)
(arr. trio Solenza)
7 ciganskih pjesama op. 55


 
TRIO SOLENZA

Davorka Horvat, mezzosopran
Bruno Philipp, klarinet
Mario Čopor, glasovir

Davorka HORVAT, dramska umjetnica mlađe generacije, diplomirala je 1999. godine solo pjevanje u klasi Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 1998. dobila je Dekanovu nagradu za izvedbu pjesama Albana Berga sa Zagrebačkom filharmonijom, a 1999. godine Rektorovu nagradu za sopransku dionicu u oratoriju Elias Felixa Mendelssohna. Debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu ulogom Leonore u Trubaduru Giuseppea Verdija. Od 2000. godine djeluje kao samostalna umjetnica.

Bruno PHILIPP (1978) diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2000. godine u klasi Milka Pravdića. Klarinet je specijalizirao kod Alain Damiensa na Konzervatoriju CNR d'Aubervilliers i Jean-Marca Volte na Konzervatoriju Maurice Ravel. Kroz čitavo vrijeme školovanja u Hrvatskoj i Francuskoj  bio je stipendistom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Osvojio je prvu nagradu na državnom natjecanju u Rijeci 1996. godine, Dekanovu nagradu, drugu nagradu na natjecanju  Radio-podij 2000. i prvu nagradu  na Europskom natjecanju Picardie 2002. godine u Francuskoj.
Dobitnik je Nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju interpretaciju domaćeg autora (A. Klobučar) u sklopu Natjecanja Darko Lukić 2003./04.
Od 2004. godine surađuje s Ecole Francaise u Zagrebu, vanjski je suradnik ansambla LADO i predaje klarinet na Glazbenoj školi Zlatka Balokovića.

Mario ČOPOR (Zagreb, 1973.) učio je glasovir u razredu Ljubomire Kolak na Glazbenoj školi funkcionalne muzičke pedagogije, potom na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji diplomirao 1995. te magistrirao 1998. godine u razredu Stjepana Radića. Tijekom školovanja nastupao je na brojnim koncertima u Hrvatskoj, Austriji, Italiji i Japanu. Kao solist nastupao je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije i s manjim komornim instrumentalnim sastavima. Kao korepetitor nastupao je na brojnim koncertima solo pjevača i zborova. Dobitnik je drugih i trećih nagrada na natjecanjima u Hrvatskoj, te Rektorove nagrade 1995. godine za održani koncert u Japanu. Sudjelovao je na seminarima  brojnih eminentnih profesora kao što su E. Timakin, A. Romanov, V. Krpan, S. Kovacevich, L. Jekely, N. Starkmann, P. Camiccia i L. Hoffmann. Korepetitor je na pjevačkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu.

Nazad