hr | en

Uspješan nastup mladog hrvatskog pijanista u Moskvi

Objavljeno: 2007-04-06

Na Otvorenom međunarodnom natjecanju pijanista u Moskvi (26.-30. ožujka 2007.) u kategoriji do 18 godina drugu nagradu, te tri posobne nagrade osvojio je mladi hrvatski pijanist Aljoša Jurinić.


U organizaciji Europske udruge klavirskih pedagoga (EPTA) Rusije, Moskovskog državnog konzervatorija Čajkovski, Nacionalnog Artijskog komiteta Rusije te Asocijacije Klasično naslijeđe, u Moskvi je od 26. do 30. ožujka 2007.  održano Otvoreno međunarodno natjecanje pijanista „Zapadnoeuropska romantična glazba: Schumann, Liszt, Chopin“.

U kategoriji do 18 godina drugu nagradu  osvojio je mladi hrvatski pijanist Aljoša Jurinić, učenik III. razreda srednje Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba. 

Pored druge nagrade Aljoša je osvojio i tri posebne nagrade: nagradu publike, nagradu za virtuoznost i nagradu za osebujnost i šarm u muziciranju.
Njegova profesorica glasovira  Jasna  Reba dobila je priznanje za visoko profesionalnu poduku u glazbenoj pedagogiji.

Predsjednica Ocjenjivačkog suda Natjecanja bila je ugledna profesorica Moskovskog državnog konzervatorija Zinaida Ignatieva, laureatkinja VI. Međunarodnog natjecanja Frederic Chopin u Varšavi.

Aljoša Jurinić višestruko je nagrađivan na državnim i međunarodnim natjecanjima. Na 5. EPTA-i – Međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste do 18 godina, održanom u siječnju 2007. u Osijeku, osvojio je prvu nagradu,  a istaknuo se među ostalim i kao apsolutni pobjednik 10. međunarodnog pijanističkog natjecanja Etide i skale 2004., te prvim nagradama na natjecanjima u Goriziji i Beču 2002. god.
Uspjeh Aljoše Jurinića iz Osijeka  2007. god. prati i poziv za sudjelovanje na Godišnjoj  konferenciji  EPTA-e u Engleskoj,  u srpnju ove godine.


                                

Glazbena škola Pavla Markovca
Zagreb, Trg žrtava fašizma 9
Tel. 01/45 55 804
       01/45 52 590

www.glazbena-skola-pavla-markovca.hr
Elektronička pošta: pavla.markovca@zg.t-com.hr

Nazad