hr | en

Večer klape i poezije u Gospiću

Objavljeno: 2015-02-06

"Večer klape i poezije" naziv je koncerta koji će se, u petak, 13. veljače 2015. održati u Velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta “Dr Ante Starčević“ u Gospiću. Koncert povodom Valentinova održati će klapa Žrnovnica dok će se za poeziju i recitacije pobrinuti članovi i članice Amaterskog kazališta Učilišta Gospić. Početak koncerta je u 19 sati, ulaz je slobodan.


 

Klapa Žrnovnica potječe iz malog mjesta pokraj Splita. Obnovljena je 2008. Usprkos brojnim promjenama u članstvu klapa djeluje već sedmu godinu, u ovom sastavu godinu dana.

Klapu, uz voditelja mo Marka Marina, čine:
Maja Markovina – I tenor
Rade Mihanović – I/II tenor
Filip Maras – II tenor
Dino Dabro – II tenor/bariton
Ante Mihanović – bariton
Mislav Peović – bas
Srđan Lukić – bas
Duje Marin - bas

Klapa je do sada sudjelovala na mnogim smotrama, festivalima, koncertima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, a rado se odaziva i na brojna humanitarna i druga kulturna događanja. Klapa Žrnovnica je začetnik i organizator manifestacije „Žrnovski koncertni Ave Verum“ u sklopu koje se održava susret klapa Sv. Ante u Žrnovnici ali i mnogi drugi koncerti. Klapa se ponosi i nizom osvojenih nagrada i priznanja među kojima bi istakli tri prva mjesta na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu u Crnoj Gori te Drugo mjesto na Međunarodnom natjecanju zborova u Veroni u Italiji.

 

Nazad