hr | en

Viktor Vidović - koncert i promocija

Objavljeno: 2007-04-12

Rozeta od pletera naziv je novog albuma Viktora Vidovića koji će biti promoviran u četvrtak 19. travnja 2007. u 20 sati u Mramornoj dvorani Guvernerove palače u Rijeci. Uz promociju, Viktor Vidović će održati i solistički koncert.


Album Rozeta od pletera nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2007. u tri kategorije klasične glazbe: za najbolju izvedbu, najbolju skladbu i najbolju produkciju.


Na programu koncerta biti će djela Johanna S. Bacha, Borisa Papandopula, Juraja Stahuljaka, Alfija Kabilja, Željka Brkanovića i Viktora VidovićaUlaznice po cijeni od 50 kuna u pretprodaji mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru, Riječkom kartomatu i na internet portalu www.kulturaplus.com


Koncert se održava uz potporu Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke.


Gitarist Viktor Vidović pripada elitnoj grupi međunarodno afirmiranih hrvatskih glazbenika. Trenutno živi u rodnom Karlovcu, djelujući kao slobodni umjetnik, baveći se povremeno i pedagoškim radom, uglavnom u inozemstvu. Njegov najnoviji riječki recital održat će se u sklopu koncerata što ih organizira Hrvatski glazbeni zavod. U vrlo šarolikom, s mnogo ukusa sastavljenom programu u kojem će se naći i skladbe Augustina Barriosa Mangorea, Isaaca Albeniza, Miroslava Miletića, Alfija Kabilja, Vidović će otkriti adute vrhunskog gitarističkog majstora. Vidović je gitarist koji pažljivo zna osluškivati kvalitetu zvučnosti vlastitog instrumenta, fino modelirati melodijsku liniju, duboko osjećati ritam i protok glazbe, a uza sve to posjeduje i urođeni, najčišći "feeling" za karakter tipično španjolskog glazbenog izričaja. Ukratko, u nas, uz Gorana Listeša i možda još pokojeg gitarističkog majstora, Vidović je jedan od rijetkih koji posjeduje senzibilitet "flamenco gitarista".

Suptilne agogičke nijanse, uz potpunu koncentraciju i perfekciju svirke, koja je preciznošću mjestimice podsjećala na crteže perom neprekinute linije kakvog majstora crtača, osiguravale su sugestivnu ljepotu izričaja svake Vidovićeve interpretacije. Posebice u divnim Albenizovim minijaturama "Sevilla" i "Granada", ali i atraktivnoj, folklorno ugođajnoj Miletićevoj "Hrvatskoj suiti za gitaru solo", te šarmantnom romantičnom valceru Alfija Kabilja. Više o Viktoru Vidoviću može se pročitati na njegovim internetskim stranicama.

Nazad