hr | en

Zagrebfest u Lisinskom 23. studenog

Objavljeno: 2006-11-16

U četvrtak23. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se glazbeni festival Zagrebfest 2006., pod umjetničkim vodstvom Hrvoja Hegedušića


Na festivalu će se premijerno izvesti jedanaest novih skladba odabranih na natječaju Hrvatskog društva skladatelja. Oni će se natjecati za Grand Prix, nagradu koju osvaja skladba s najviše glasova publike u ‘Lisinskom’.
Nastupit će, među inima, Đani Stipančev, Damir Poša, Marko Tomasović, Alen Vitasović, Ivana Trogrlić.

Festivalska je novost što će svaku skladbu i izvođača najaviti neka od naših estradnih zvijezda, prema riječima organizatora Zagrebfesta Hrvatskog društva skladatelja.

Smisao festivalskog natjecanja je da i od ovogodišnjeg Zagrebfesta ostane poneka dobra pjesma, da natjecatelji mogu ostvariti pjevačku karijeru te da neki samozatajan skladatelj pošalje svoje najbolje radove za idući Festival, stoji u priopćenju.

Među zvijezdama-najavljivačima su Arsen Dedić, Kemal Monteno, Josipa Lisac, Jasna Zlokić, Giuliano, Petar Grašo, Danijela Martinović, Zorica Kondža, Goran Karan i Saša Jakelić.

Zagrebfest će izravno prenositi Radio Sljeme i HTV na Trećem programu HRT Plus.

Zagrebački festival zabavne glazbe osnovan je 1953., a od 1984. nosi ime Zagrebfest i  jedna je od najstarijih glazbenih priredaba u Europi. Oduvijek je imao status festivala skladba i skladatelja, a ne pjevačkih zvijezda, iako je 60-ih, u svoje ‘zlatno doba’, dao mnoge danas slavne hrvatske pjevače zabavne glazbe.

(Hina) 

Nazad