hr | en

Zanimljiv glazbeni vikend Centra za kulturu i informacije Maksimir..

Objavljeno: 2017-05-18

U subotu i nedjelju, 20. i 21. svibnja u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir održat će se tri zanimljiva glazbena događanja: u subotu u 19 sati u prostorijama CKIM koncert će održati Gudački kvartet Sebastian, u 20 sati u Bazilici Srca Isusova Međunarodni susret zborova dok će u nedjelju u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog biti obilježena 25. obljetnica djelovanja Hrvatskog glazbenog društva Čarobna frula


25. OBLJETNICA ČAROBNE FRULE
 svečani koncert
21.5. / 19:30 / KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG

 
Hrvatsko glazbeno društvo Čarobna frula slavi 25. obljetnicu rada svečanim koncertom na kojem će uz slavljenike nastupiti i - zbor OGŠ Ivana Zajca, Lovrakovci, Pjevački zbor Gimnazije Sesvete, Tamburaški orkestar KUD-a Dragutin Domjanić iz Adamovca, SO DO orkestar EI sistema Hrvatska i Orkestar Glazbenog učilišta Elly Bašić. Na programu su djela Händela, Lisinskog, Zajca, Cossetta, Zlatića, Ellingtona, Gotovca, Ruttera, Lennon-McCartneyja i Milića te hrvatske narodne pjesme, duhovne, popularne i jazz skladbe.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni KD Vatroslava Lisinskog.
 
 
 
 
PJESME ŠTOVANJA I HVALE - Međunarodni susret zborova
20.5. / 20:00 / Bazilika Srca Isusova, Palmotićeva 31

 
Zbor Kršćanskog sveučilišta iz Lubbocka i Komorni zbor Ivan Filipović pozivaju vas na koncert duhovne glazbe. Zbor iz Amerike čine studenti sveučilišta, raznih kršćanskih tradicija koji tijekom studija njeguju zborsku glazbu koja je prožeta kršćanskim vrijednostima, a njihovo zalaganje u zborskim aktivnostima nagrađeno je ovim putovanjem gdje će nastupati u Rumunjskoj, Austriji i Hrvatskoj. Ulaz na koncert je slobodan!
 
 
 
 
 
CIKLUS KONCERTA GUDAČKOG KVARTETA SEBASTIAN U CKIM-U
20.5. / 19:00 / CKIM
 

Pridružite nam se na još jednom koncertu Gudačkog kvarteta Sebastian. Repertoar kvarteta obuhvaća djela od klasike do suvremene glazbe s naglaskom na hrvatskom stvaralaštvu. Ove godine kvartet posebno istražuje stvaralaštvo Antuna Sorkočevića, dubrovačkog plemića, diplomata i skladatelja iz prve polovice 19. stoljeća. Ulaz je slobodan!
 
 

Nazad